• BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Spor poliklinikleri yaygınlaşıyor

Spor poliklinikleri yaygınlaşıyor
Amatör ya da profesyonel olarak sporla ilgilenenler, sağlıklı bir bedene sahip olmak veya fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için kurulan spor hekimliği giderek yaygınlaşıyor.

Sadece sekiz ilinde olan spor hekimliği branşı, İzmir'deki devlet hastaneleri arasında ilk olarak Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alsancak Semt Polikliniği'nde açıldı.

Buradaki spor polikliniğinde, çeşitli spor aletleri sayesinde ve spor hekimleri eşliğinde hem kontroller yapılıyor hem de sağlıklı bir vücut için aç kalmadan, zorlu spor hareketleri yapmadan enerji sarfediliyor. Aynı zamanda sporcu lisansı da temin edilebiliyor. Obezite ve spora başlamak isteyenlere diyet programları hazırlanıyor. Sporcuların sakatlığını önleme ve sakatlık sonrası tedavinin hızlanmasına yardımcı olan programlar ve rehabilite hizmetleri verildiği gibi sporcuların sakatlık sonrası egzersizleri de birebir yürütülüyor.

Alsancak Semt Polikliniği Başhekimi Uzm. Dr. Ahmet Balkan, spor polikliniğinden yararlanmak için herhangi bir sağlık güvencesinin yeterli olduğunu belirterek, "Önce sporcuların tedavileri için böyle bir birim kurmayı amaçladık. Hastaneden sağladığımız cihazlarla bu tedavi merkezini iş yapabileceğimiz bir duruma getirdik. Bu işi daha ilerletmeyi amaçlıyoruz. Kronik hastalar için egzersiz programları düzenliyoruz. Gerekli gördüğümüzde bunları, spor salonumuzda hastalarımıza uyguluyoruz. Polikliniğimizde koşu bandı, egzersiz bisikleti, mekik cihazı ve ağırlıklar mevcut. Spor yapmak isteyenlerin, hekim kontroluyla başlamasını öneririm. Normal yürümek, egzersiz değildir. Kalbimizi ve vücudumuzu zorlamayacak şekilde bir program olmalı. Bu muayeneyi ve programı yapacak olan da spor hekimidir." dedi.

Dr. Seçkin Şenışık ise spor hekimliğinin genellikle üniversite hastanelerinde hizmet veren birim olduğunu, bir süre önce İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de görev yapmaya başladıklarını kaydetti. Dr. Şenışık, "Spor hekimleri olarak, sporcu sakatlığını önleme ve sakatlık sonrası rehabilitasyon hizmetleri, tansiyon, şeker ve obezite gibi hastalıklara egzersizler öneriyoruz. Spora yeni başlamak isteyen kişilerin ve lisans işlemi için başvuran sporcuların sağlık kontrollerini yapıyoruz. Ortopedi, fizik, kardiyoloji eğitimleri aldığımız için sporcuyu baştan aşağıya değerlendirebiliyoruz. Gerekli görüldüğünde kişileri ilgili alanlara yönlendiriyoruz." şeklinde konuştu.

Ulucak Belediye Spor Kulubü amatör futbolcusu Muhammet Aktaş da maç öncesi antrenmanlarını yaklaşık üç haftadır Alsancak Semt Polikliniği'nde, spor hekimleriye birlikte yaptığını ifade ederek, böyle bir hizmet verildiği için mutlu olduğunu söyledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3194 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim