• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Su içmenin yeni faydası!

Su içmenin yeni faydası!
Özellikle kış aylarında su içme oranı hayli azalıyor. Oysa vücudun fonksiyonlarını sürdürebilmesi için suyun hayati önemi var.

Tokluk hissi vererek kilo almayı önleyen su, tükettiğimiz besinlerin sindirimi, emilimi, zararlı maddelerin vücuttan atılması, vücut ısısının hep aynı seviyede kalması, asit- baz dengesinin sağlanması gibi görevleri de yerine getiriyor. Uz. Dr. Özgür Mollaoğlu, suyun bir başka özelliğine daha dikkat çekiyor. Beynin yüzde 90’ının su olduğuna vurgu yapan Mollaoğlu, su içerek baş ağrısının bile giderilebileceğini söylüyor.

İnsan ve doğa için suyun önemine vurgu yapmak ve bu konuda insanları duyarlı hale getirmek amacıyla 22 Mart, ‘Dünya Su Günü’ olarak kutlanıyor. Dünya Su Günü öncesi, suyun insan hayatındaki yerine değinen Uz. Dr. Özgür Mollaoğlu, yararları ve tüketilirken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda bilgi verdi. “Su bireyin en temel ihtiyacıdır. Eksikliği, önemli sağlık sorunlarına neden olmaktadır.“ diyen Mollaoğlu, su içmenin doygunluk hissi verdiği ve kilo vermeye yardımcı olduğunu söyledi.

Mollaoğlu, “Sabah kalkar kalkmaz, gece yatmadan içilen bir bardak su, tokluk hissi açısından önemlidir. Su içerek idrarla yağ atma düşüncesi ise yanlış bir inanıştır. Suyun zayıflatıcı etkisi yağ bakımından değil, verdiği tokluk hissinden kaynaklanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Baş ağrısının önemli sebeplerinden birinin susuzluk olduğuna dikkat çeken Mollaoğlu, “Beynin yüzde 90’ı sudan oluşmaktadır. Bu nedenle susuzluğun ilk belirtileri beyin fonksiyonlarında ortaya çıkmaktadır. Oluşan baş ağrısı ilaç kullanmaya gerek kalmadan sadece su içmekle bile tedavi edilebilir.” dedi.

Mollaoğlu suyun diğer faydalarını da şöyle sıraladı: "Ne kadar çok su tüketilirse, yaşlanma belirtileri o kadar geç ortaya çıkar. Kalpte ritim sorunlarının daha az yaşanmasını sağlar. Saç dökülmesini ve kepeklenmeyi önler. Kabızlığa iyi gelir. Vücut direncini artırır. Böbreklerin daha rahat çalışmasına yardımcı olur."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3819 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim