• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Sünnette fazla kesildi, kesilen yere ek parça dikildi!

Sünnette fazla kesildi, kesilen yere ek parça dikildi!
Aile kızgın: "Ameliyatın ardından halen oğlum kendi tuvalet ihtiyacını gideremiyor. Oğlumun tedavisi sürüyor"

Adana'da özel bir tıp merkezinde sünnet olan iki kardeşten 8 yaşındaki Hamit Baran Yardımcı'nın hatalı şekilde sünnet edildiği iddia edildi. Hastaneye kaldırılarak ameliyat edilen Yardımcı, sağlığına kavuşurken babası Hüseyin Yardımcı, oğlunu yanlış sünnet ettiğini öne sürdüğü doktor ile tıp merkezi hakkında davacı olduğunu söyledi.

Yüreğir İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde yaşayan Hüseyin Yardımcı, oğulları 4 yaşındaki Yiğit ile ağabeyi Hamit Baran'ı 24 Temmuz'da özel bir tıp merkezine götürerek sünnet ettirdi.

FAZLA KESMİŞ
Sünnet sonrası evlerine gönderilen kardeşlerden Hamit Baran, kısa süre sonra fenalaştı. Kesilen yerin acıması ve kan akması üzerine babası Hüseyin Yardımcı, oğlunu sünnet yaptırdığı tıp merkezine götürdü. Babanın iddiasına göre, tıp merkezi yetkilileri, "Yaptığımız sünnet normal, acı bir süre sonra geçer" diyerek çocuğu eve gönderdi.

4 HASTANE GEZDİRİLDİ
Çocuğunun acısının devam etmesi üzerine baba Yardımcı, oğlunu, Numune Hastanesi'ne götürdü. Burada doktorlar, Acil Servis'te çocuk doktoru olmadığı için hastanın Devlet Hastanesi'ne götürülmesini istedi. Devlet Hastanesi'ne götürülen Hamit Baran, durumunun ciddi olması nedeniyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevkedildi.

EK PARÇA DİKİLDİ
Yapılan muayenede Hamit Baran'ın cinsel organının hatalı sünnetle fazla kesildiği ortaya çıktı. Ameliyata alınan Baran'ın cinsel organının fazla kesilen bölümüne ek parça dikildi. Baba Hüseyin Yardımcı, oğlunun erkeklik sorunu çekmeden ameliyatla normale dönmesinin sevincini yaşadı. Baba Yardımcı, "Doktorlar çocuğumun idrar borusuna kadar fazla parça kesildiğini söyledi. Ameliyatın ardından halen oğlum kendi tuvalet ihtiyacını gideremiyor. Oğlumun tedavisi sürüyor" dedi.

DOKTOR 100 LİRAYI ALMADAN KAÇTI
Hatalı sünnet yapan tıp merkezi ve doktor hakkında ceza ve tazminat davası açılması için avukatına vekalet verdiğini belirten baba Yardımcı, "Tıp merkezi, hatalı sünnete karşı bize hiçbir şekilde yardımcı olmadı. Aksine, bizi kovdu. Duyarsızlıkları ve kötü davranmaları nedeniyle kendilerinden davacı olacağım. Hastanelerden aldığımız doktor raporlarını da avukatımıza verdik. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu arada yanlış sünnet yapan doktor hatasını anlayınca resmen kaçtı, alması gereken 100 lirayı da almadı bizden" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2380 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim