• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Sürekli uykusuz musunuz? Aman dikkat!

Sürekli uykusuz musunuz? Aman dikkat!
Gündüz uykululuk halinin en büyük nedeni bu hastalık! Aman dikkat! Çünkü kalp krizi riskini biler artırıyor...

Gün içinde esnemeden duramıyor, bulunduğunuz yerde uyuma ihtiyacı hissediyorsanız bir uzmana danışın. Dr. Tuba Coşkun Falay “Gündüz uykululuk halinin en önemli nedenlerinden biri uyku apnesi. Tedavi edilmezse kalp krizi riskini artırıyor ” diyor.

Neredeyse hepimiz birbirimize geceleri yaşadığımız uykusuzluktan ve gün içindeki uykululuk halimizden söz ediyoruz. Bazen yeterli uyku bile bu sorunun
yaşanmasına engel olamıyor ve sürekli yorgun olma ve uykulu hissetme durumu çok çeşitli hastalıkların belirtisi olabiliyor. Sorunu Çağlayan Florence Nightingale Hastanesi uzmanlarına sorduk ve gün içinde “yorgun” ve “uykulu” olma haliyle ilgili önemli bilgiler aldık.

Dr. Özgür ŞAMİLGİL Dahiliye ve Kardiyoloji Uzmanı:

AŞIRI HALSİZLİK TEHLİKELİ

BEDENİN dinlenmesi için 2 saatlik uyku yeterliyken beyin için en az 6 saat kaliteli (kesintisiz, kan basıncı ve oksijen düzeyi yeterli) uykuya ihtiyaç vardır. Bu gerçekleşmediğinde gün içinde uyuklama görülecektir. Gün içinde yaşanan uykululuk hali; baş dönmesi, bayılır gibi olma, baş ağrısı, unutkanlık, sinirlilik, aşırı halsizliğe neden oluyorsa bu tehlike işareti olabilir. Öncelikle bir dahiliye uzmanına başvurulmalı, organik bir sorun yoksa mutlaka psikiyatrik değerlendirme yoluna gidilmelidir.

Uzm. Dr. Onur Saltuk DÖNMEZ Psikiyatri Uzmanı:

DEPRESYON NEDENİ

UYKU düzensizlikleri depresif durumun bir parçası olup, depresyon tedavisiyle
düzelebilir. Ancak uyku bozuklukları bunu etkileyecek fiziksel veya ruhsal bir sorun olmadan da ortaya çıkabilir. Bu sorunlar “uyku hijyeni” denilen uygulamalarla kolayca ortadan kaldırılmaktadır. Sorunu ortadan kaldırmaya yarayacak önlemlerin alınmaması durumunda depresyon gibi ruhsal bozukluklar oluşur. Sıcak havalar ise uyku hijyenini bozarak, gün içindeki yorgunluk ve bitkinlik hissini artırır.

Uzm. Dr. Tuba Coşkun FALAY Göğüs Hastalıkları Uzmanı:

FELCE YOL AÇABİLİR
GÜNDÜZ uykululuk halinin en önemli nedenlerinden biri uykuda solunumun bir süreliğine durması anlamına gelen uyku apne sendromudur. Bu durumda bir uyku bozukluğu merkezine başvurmak ve uyku testi yaptırmak gerekir. Bu yapılmazsa uyku apne sendromu kandaki oksijen seviyesinin düşmesine ve kalp yükünün artmasına neden olur. Uzun dönemde ise yüksek tansiyon, kalp krizi, beyin damarlarında tıkanıklık sonucu felce yol açabilir.

Ceyda Erenoğlu

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3158 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim