• BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Suriyeli doktorlar, Lübnan'da buluşup hastane açtı

Suriyeli doktorlar, Lübnan'da buluşup hastane açtı
Yurt dışında çalışan Suriyeli doktorlar, Lübnan'ın Trablus şehrinde açtıkları hastanede hizmet veriyor.

İç savaşta yaralanarak Lübnan'a kaçan Suriyeliler için gönüllü çalışan doktorların içinde Fransa'da görevini bırakıp gelenler de var. Hastanede sadece yaralılara değil, savaştan kaçan kadın ve çocuklara da hizmet veriliyor.

Suriye'deki iç savaşta yaralananlar ve canını kurtaranlar komşu ülkelere kaçmaya devam ediyor. Ülkelerindeki savaşa duyarsız kalmayan Suriyeli doktorlar, Lübnan'ın Trablus şehrinde açtıkları hastanede yaralılara ve savaştan kaçıp buraya sığınanlara gönüllü hizmet veriyor.

Fransa'da cerrah olan Gazi El Esved de bu doktorlardan biri. Suriye'den canını kurtararak yaralı kaçan hastaların yardımına koştuklarını söyleyen Esved, yaptığı açıklamada, "Ailemiz, çocuklarımız olan Suriyelileri tedavi etmek için buradayız. Burada çok hasta var. Yanmış yaralanmış hastalar geliyor. Burada 15 kişilik bir doktor grubuyuz. Kadın, çocuk, iç hastalıkları gibi birçok branştan doktor var. Günde 70 hastayla başladık şimdi 500 hasta geliyor. Çocuklar ve gençler geliyor. Yanıklar çok var. Savaşın getirdiği bütün hastalıklardan muzdarip hastalar geliyor." diye konuştu. Esved, özellikle kimyasal silahların kullanıldığı bölgelerden yanık yaraları olanların çok geldiğini ifade etti.

Hastanede gönüllü olarak çalışan iç hastalıkları uzmanı Doktor Mahir Kaşif, Suriye'nin Lazkiye şehrinden. Günde 80 hastaya baktığını söyleyen Kaşif, çocuk hastaların çok fazla olduğunu ifade ediyor.

Savaşlarda en fazla çocuklar ölüyor ya da yaralanıyor. Bu çocuklardan biri de 15 yaşındaki Abdo El İbrahim. İdlib'de evlerinde otururken üstlerine roket düştüğünü anlatan İbrahim, sırtından ve kolundan yaralanmış. Beşşar Esed'e seslenen İbrahim, "Esed seni yıkacağız. Sen benim bir kolumu yaraladın, öbür kolum var. Allah seni muvaffak etmesin." diyerek kızgınlığını dile getirdi.

Evlerinde yatarken üstlerine düşen roketle kolunu kaybeden Abdulhafız Akkar ise "Bir evde 17 kişiydik. Üzerimize roket geldi. Yanımda bacanağımın kızı vardı. O öldü. Ben de kolumdan yaralandım." şeklinde konuştu.

Esed askerleriyle çatışırken bacağından yaralanan ve hastaneden tedavi edilen 23 yaşındaki Abdullah Hüseyin, yaşadıklarını anlattı. Hüseyin, "Kuseyr bölgesinde çatışmalar devam ederken kardeşlerimle eve girdik. Biz orada çatışıyorduk. Bir kız vardı 17 yaşında yüzüne şarapnel geldi o sıra benim de ayağıma düştü. Arkadaşlarım beni oradan kaldırarak götürdü. Bölge harabeye dönmüştü. Bulunduğumuz bölgede ilaç ve tedavi çok kısıtlı beni Trablus'a getirdiler." diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2443 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim