• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Sürücülere ilaç kullanımı uyarısı

Sürücülere ilaç kullanımı uyarısı
Prof. Dr. Yavuzer: - "Sürücüler alkollü olarak araç kullanmayacaklar ama bunun yanında bazı ilaçların da aynı alkol gibi dikkati dağıttığını biliyoruz"

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Güneş Yavuzer, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaşanabilecek trafiğe ve trafik kazalarına işaret ederek, "İlk etapta sürücülere yoğunlaşmak lazım. Alkollü araç kullanmayacaklar ama bunun yanında bazı ilaçların da aynı alkol gibi dikkati dağıttığını biliyoruz" dedi.

Yavuzer, düzenlediği basın toplantısında, yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla akraba, eş ve dost ziyaretlerinin sıklaşacağını belirterek, bu ziyaretler esnasında oluşabilecek trafik kazalarına dikkati çekti.

Türkiye'nin trafik kazaları sıklığı açısından dünya ülkeleri arasında ilk 10'da yer aldığı bilgisini paylaşan Yavuzer, "Yıllık ortalama 600 bin trafik kazası olduğunu istatistiklerde okuyoruz. Bu kazalarda 125 bin kişi yaralanırken, 4 bin kişinin de hayatını kaybettiği, 2013 yılı verilerinde sunuluyor. Bu, çok ciddi bir toplumsal sorun. Önümüzde de bayram var. İnsanlar, sevdiklerine, sevdiği yerlere ulaşmak için trafikte olacaklar ve riskler artacak" dedi.

Yapılan çalışmalar sonucunda trafik kazalarının yüzde 80'inin sürücü hatalarından kaynaklandığını ifade eden Yavuzer, şunları kaydetti:

"Bu trafik kazaları sonucunda da yüzde 40 sürücü ölüyor. 25-30 yaş arasındaki gençleri, özellikle temmuz-ağustos aylarında trafik kazalarına bağlı olarak kaybediyoruz. Bunu nasıl önleyebiliriz? İlk etapta sürücülere yoğunlaşmak lazım. Alkollü araç kullanmayacaklar ama bunun yanında bazı ilaçların da aynı alkol gibi dikkati dağıttığını biliyoruz. Bir ilaç almadan önce sürücünün, muhakkak doktorundan, eczacısından ya da en azından prospektüsten ilacın dikkatini dağıtıp dağıtmayacağını öğrenmesi gerekir. Oturduğu koltuğun kendi vücut ölçülerine göre uygun olması, camlardan görüş açısının net olması lazım. Arabanın içini eşya ile doldurup, ön, arka, ya da yan camları kapatmaması gerekir."

Otomobille seyahat esnasında çocukların konumuna da değinen Yavuzer, "Çocuklar çok önemli. Onları lütfen öne oturtmayın. Çocukların yeri arka taraftır. Çocuğun boyu 140 santimetrenin altında ise muhakkak özel koltukta ve emniyet kemeri takılı bir şekilde bir yerden bir yere taşınması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2913 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim