• BIST 9705.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Süt dağıtımına sıkı takip!

Süt dağıtımına sıkı takip!
Bu defa süt dağıtımı sıkı takip edilecek İkinci dönem dağıtılacak okul sütlerinin anlık takibi için hazırlanan Okul Sütü Modülü'ne ilişkin 81 ildeki il ve ilçe müdürleriyle okul sütü komisyonu üyelerine eğitim verildi.

Bu defa süt dağıtımı sıkı takip edilecek İkinci dönem dağıtılacak okul sütlerinin anlık takibi için hazırlanan Okul Sütü Modülü'ne ilişkin 81 ildeki il ve ilçe müdürleriyle okul sütü komisyonu üyelerine eğitim verildi. Sütlerin gelişi, dağıtımı, tüketiliş miktarı günü gününe takip edilecek. 

ANKARA Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ikinci dönem dağıtılacak okul sütleri için çalışmalarına başladı. Bakanlık, okul sütü programının kontrol ve değerlendirilmesi ile muhtemel tereddütlere daha hızlı çözüm üretilebilmesi amacıyla hazırlanan Okul Sütü Modülüne ilişkin Sİ ildeki il ve ilçe müdürleriyle okul sütü komisyonu üyelerine uzaktan eğitim verdi.

MEB, Sağlık Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen okul sütü prograSüt dağıtm programından 6 milyon 425 bin 914 öğrencinin yararlanması beHenryor. Bu güne kadar 5 m İyon 348 bin 792 veS çocıidarma süt verilmesini onayladı. E-Okul üzerinden veii izin formu doldurma işlemleri devam ediyor. 

İkinci dönemin başı itibarıyla haftada pazartesi, çarşamba, cuma günleri okullarda süt dağıtılacak.

Programa ilişkin işlemlerin sağlıklı yürütülmesi için MEB tarafındın hazırlanan Okul Sütü Modülü'yle, süt dağıtılan okullar anlık takip altına alınarak, süt içen çocuklarda oluşabilecek alerjik reaksiyonlar, okullara dağıtılan süt miktarı, kaç velinin çocuğunun süt içmesi için izin verip vermediği gibi konular izlenecek ve gerekli tedbirler alınacak. 

Modüle ilişkin Sİ ilde süt dağıtımında görevli olacak il ve ilçe milli eğitim müdürleri, il ve ilçe MEBS görevlileri. il ve ilçe okul sütü komisyon üyelerine Bakanlık tarafından eğitim verildi. 

Çocuklara süt içme alışkanlığını kazandırmak, yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak, sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlamak amacıyla okul sütü programının. 2013 - 2014 eğitim öğretim yılının ikinci yansından itibaren, haftada 3 gün olmak üzere yeniden uygulanacağını belirtti. 

Süt dağıtımından önce "Süt alerjisi veya laktoz intoleransı varlığı tespitine yönelik velilerin doldurmasını istedikleri izin formunun okul müdürlükleri aracılığıyla e-Okul sistemine işlendiğini hatırlatan Kocabıyık, velisi süt içmesine izin vermeyen öğrencilerin, kapsam dışında tutulacağını ifade etti. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim