• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

SUT’un “ilave ücret alınması” maddesinde yapılan değişiklik ile ilgili duyuru

SUT’un “ilave ücret alınması” maddesinde yapılan değişiklik ile ilgili duyuru
Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) “İlave Ücret Alınması” maddesinde yapılan değişiklik ile ilgili duyuru yayımlanmıştır.

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’nin (SUT) “İlave Ücret Alınması” maddesinin birinci fıkrasında yapılan değişiklik ile ilgili duyuru yayımlanmıştır;

 

T.C.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI

DUYURU

 

25/01/2012

 

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNİN (SUT) “İLAVE ÜCRET ALINMASI” MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASINDA YAPILAN DEĞİŞİKLİK İLE İLGİLİ DUYURU

 

Bilindiği gibi 21/01/2012 tarih ve 28180 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile SUT’un 3.3.1 numaralı maddesinde değişiklik yapılmıştır.

 

Bu değişiklikle; Kurumla sözleşmeli vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşlarının talep edebilecekleri ilave ücret hesabında; “Kuruma fatura edilebilen” tutarların esas alınacağı, bunun yanısıra EK-7, Ek-8 ve EK-9 Listelerinde yer alan işlemlerde kullanılan tıbbi malzemeler ve ilaçlar ile EK-10/B Listesindeki tutarlara dahil olan işlemlerin ise esas alınmayacağı belirlenmiştir.

 

Ancak bazı sağlık kurum ve kuruluşlarından gelen geri bildirimlerde; adı geçen listelerde yer alan işlemler sırasında kullanılan ve işlem ücretine dahil olup ayrıca faturalandırılamayan tıbbi malzemeler ile ilaçlardan da ilave ücret alınıp alınmayacağı konusunda tereddüt yaşandığı görülmüştür.

 

İlave ücret hesabında; EK-7, EK-8 ve EK-9 Listelerinde yer alan işlemlerin içeriğinde işlem puanına dahil tıbbi malzeme ve ilaçlar kullanılıp kullanılmadığına bakılmaksızın EK-7, EK-8 ve EK-9 Listelerinde yer alan işlem puanlarına göre bulunacak fiyatlar esas alınacaktır. Ancak listelerdeki işlemlerin fiyatlarına ilave olarak Kuruma ayrıca faturalandırılabilen tıbbi malzeme ve ilaçlardan ise ilave ücret alınmayacaktır.

 

Ayrıca, ayaktan hasta başvurularında, EK-10/B Listesindeki fiyatlar ile faturalandırılması halinde EK-10/C listesindeki işlem fiyatları üzerinden ilave ücret hesaplanabilecek olup, EK-10/B listesindeki fiyatlara dahil olan her türlü işlem için ilave ücret alınmayacaktır.

 

Bilgilerinizi rica ederim.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 24099 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim