• BIST 9729.68
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 28 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 29 °C
  • İzmir 24 °C

Synevo MNTLAB, Türkiye tıbbi laboratuvarcılık sektörüne yeni bir soluk getiriyor

Synevo MNTLAB, Türkiye tıbbi laboratuvarcılık sektörüne yeni bir soluk getiriyor
Tıbbi laboratuvar sektörü konsolidasyonla güçlenecek, ileri tanı testlerinin kullanımı artacak.

Türkiye’nin parlayan sektörleri arasına giren sağlık sektörü hızlı büyüme ve gelişme potansiyeli ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekiyor. Birçok özel hastane grubuna çok uluslu fonlar ortak olurken, tıbbi laboratuvar hizmetleri sektöründe de önemli gelişmeler yaşanıyor. 1995’te Oriflame’in de kurucusu olan İsveçli bir girişimci tarafından kurulan ve 320 Milyon Euro cirosu ile Avrupa’nın önemli sağlık gruplarından biri olan Medicover Holding’e bağlı Synevo tıbbi laboratuvarları sektöre hatırı sayılır bir giriş yaparak Türkiye’de laboratuvarcılık sektöründe emin adımlarla büyümeyi hedefliyor.

Synevo MNTLAB, 11 Haziran’da Swissotel’de bir basın toplantısı düzenleyerek sektörün geleceğine dair paylaşımlarda bulundu. Synevo MNTLAB’ın büyüyen hizmetlerinin tanıtıldığı toplantıda 2012 yılında ‘Yılın Girişimcisi’ ödülünü alan Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Şükrü Bozluolçay, Synevo COO’su Philippe Ballero, Synevo Türkiye Genel Müdürü Gürkan Gelibolu, Gazi Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Dal laboratuvarın faaliyetleri ve planları üzerine bilgi verdi. Bozlu Holding Sağlık Grup Başkanı İsmail Dernek de toplantının katılımcıları arasında yer aldı.

Yatırımlarımız devam edecek

Türkiye’nin her geçen gün büyüyen tıbbi laboratuvarcılık sektöründeki gelişmelerine paralel olarak son dönemde Bozlu Holding bünyesinde bulunan MNTLAB ile güçlerini birleştiren Synevo son olarak Mayıs ayında Ankara’da merkez laboratuvar olarak faaliyet gösteren Ankara Sistem Laboratuvar’ını bünyesine katmıştı. Türkiye’deki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Synevo Laboratuvarları COO’su Philippe Ballero “Orta Doğu ve Doğu Avrupa’nın önde gelen laboratuvar kuruluşu olarak Türkiye’de yatırım yapıyoruz çünkü Türkiye sağlık sektöründe her alanda yukarı doğru bir ivme var, ekonomik göstergeler iyileştikçe sağlığa verilen önem de artıyor” dedi ve teşhiste büyük önem teşkil eden ileri düzey testlerin Avrupa’yla kıyaslandığında kullanım seviyelerinin henüz çok düşük olduğunu belirtti. Ballero sözlerine şöyle devam etti, “Şu anda Türkiye sektörü oldukça bölünmüş durumda. Bu sektörün gelişmesini ve verimliliğini önlüyor. Biz Almanya’da da Romanya’da da aynı hizmet kalitesini sunuyoruz ve var olduğumuz 10 ülkede de ya sektör lideri ya da ikincisiyiz. Almanya’da spesifik immünoloji alanında pazar lideriyiz. Yapacağımız yatırımlarla ve sahip olduğumuz know-how’la Türkiye’nin lider laboratuvar zinciri olmayı hedefliyoruz”. Ballero, Synevo’nun bağlı olduğu Medicover Holding hisselerinin bir hayır vakfına bağışlandığını ve şirket karının bir kısmının hayır projelerine harcanacağını belirtti. Ayrıca laboratuvarın ilişkili olduğu Medicover Vakfı’nın Polonya’da 3.5 Milyon Euro tutarında bir proje ile öğrencilere yönelik olarak diyabet konusunda bir bilinçlendirme ve farkındalık projesi başlattığına dikkat çekerek, benzer bir projenin de 2014 yılında Türkiye’de başlatılması için çalışılacağını müjdeledi.

Synevo Akademi sektörün eğitim ihtiyacına cevap verecek

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Synevo Türkiye Genel Müdürü Gürkan Gelibolu da “2016 yılı itibariyle hedeflerine ulaşmış, lider bir laboratuvar olarak sektörde hizmetlerimizi sürdürmeyi hedefliyoruz. Geniş bir yelpazede sunduğumuz 3000’e yakın ileri düzey test parametresi ile hastaların ve işbirliği içerisinde olduğumuz paydaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına doğru ve güvenilir sonuçlar sağlayan çözüm ortağıyız. Şu anda Türkiye’de en fazla test parametresinde akredite olan laboratuvarız. İstanbul ve Ankara’dan sonra Türkiye genelinde laboratuvar yatırımlarımızı sürdürerek ve işbirliklerimizi yapılandırarak birçok noktada aynı yüksek kalite standartlarında hizmet sunumunu gerçekleştireceğiz. Ayrıca laboratuvar insan kaynağının daha bilinçli, donanımlı ve ileri diagnostik uygulamalarını bilerek gelişimlerini sağlamak, kaliteli mesleki eğitim vermek inancıyla özel bir üniversitenin de desteğiyle Synevo Akademi’nin temellerini atıyoruz” diye konuştu.

Kamu hizmetlerinde iddialıyız

Gelibolu, İstanbul’daki 4 adet özel şubenin yanı sıra Kamu Özel Ortaklığı projeleri ve özelleştirilen laboratuvar hizmetlerine de talip olduklarını belirterek sözü laboratuvarın ortaklarından Gazi Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Dal’a bıraktı. Derviş Dal, Gazi Kimya olarak yaklaşık 20 senedir laboratuvar sektöründe olduklarını ve Türkiye’de sağlık ve laboratuvarcılık sektöründeki gelişmeler ve değişimlere adapte olabilmek için çok uzun bir süre güçlü ve deneyimli uluslararası bir partner aradıklarını ve sonuçta Synevo’da karar kıldıklarını belirtti. Gelibolu, son olarak Synevo’nun Türkiye pazarına girişini sağlayan Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Şükrü Bozluolçay’a sözü bıraktı. Dr.Bozluolçay Orta ve Doğu Avrupa’da lider laboratuvar zinciri olan Synevo ve 1980’den itibaren ağırlıklı olarak nükleer tıp ve onkolojinin hem hizmet sunumu hem de teknolojisi alanında ve endüstri sektöründe başarıyla faaliyet gösteren ve uluslararası pazarlarda da faaliyetlerini yürütmekte olan Bozlu Holding arasındaki sinerjinin umut verici olduğunu belirterek birkaç yıl içerisinde Synevo’nun Türkiye’de sektör lideri olacağına inandığını belirtti. 

gazi-kimya-yonetim-kurulu-baskan_--dervis-dal.jpg

att00354.jpg

gurkan-gelibolu---synevo-turkiye-genel-muduru.jpg

synevo-mntlab-ekibi.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16610 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim