• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Tabip Odası Seçimi Yarın

Tabip Odası Seçimi Yarın
Türkiye'de en çok doktorun üye olduğu İstanbul Tabip Odası (İTO) yarın sandık başına gidiyor. 30 bin üyeli odada üç grup yarışıyor.

Mevcut yönetimi temsil eden Demokratik Katılım Grubu, Prof. Dr. Taner Gören; Hekim Hakları Grubu, eski İstanbul İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar ve Milliyetçi Hekimler Grubu Fatih Borlu ile seçime giriyor. Yarışın özellikle Demokratik Katılım ile Hekim Hakları arasında geçmesi bekleniyor.

Demokratik Katılım Grubu'nun her seçim öncesi yaptığı gibi Hekim Hakları'nı, hükümetin Tabip Odası'nı ele geçirme çalışmasının bir parçası olarak nitelendirmesi tepki çekti. Bu iddiaya karşı çıkan Hekim Hakları Grubu adayı Mehmet Bakar, odanın F Tipi Cezaevi'nden Hz. Muhammed'e (sas) hakarete kadar hekim mesleğinin dışında her meseleyle ilgilendiğini hatırlatıyor. "Bizim üzerimizden korku üreterek varlıklarını sürdürüyorlar." diyen Bakar, odayı ideolojik araç olmaktan çıkaracaklarını vurgulayarak, tüm doktorları hekimlik mesleğine sahip çıkmaya çağırıyor. Odanın doktorların hiçbir meselesine kafa yormadığını ifade eden Bakar, yaptıklarının sadece karşı çıkmak olduğunu söylüyor. Bakar, İTO'nun Sağlık Bakanlığı'nın politikalarına karşı makul bir önerisinin hiçbir zaman olmamasının hekimlere zarar verdiğine işaret ederken, tüm kararların her zaman tek taraflı çıktığını ve doktorların isteklerinin yer almadığını savunuyor.

Hekim Hakları, yönetime gelmeleri halinde temel hedeflerini 'aile hekimliğini daha makul hale getirmek, Kamu Hastaneler Birliği Yasası'nın geçmesini engellemek ve hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi' olarak açıklıyor. Sadece kamu değil özeldeki hekimlerin de haklarını sonuna kadar savunacaklarının altını çizen grup, vatandaşın sağlık hakkının daha iyi hale getirilmesi için yoğun çaba göstereceklerini bildiriyor.

Demokratik Katılım Grubu ise "Ülke sağlık ortamı ve demokratik bir ülke talebinin güçlü taşıyıcısı İstanbul Tabip Odası seçimleri, bu yıl da geçmiş yıllarda olduğu gibi mevcut AKP hükümetinin Tabip Odası'nı ele geçirmeye çalışacağı listesi ile mevcut yönetimi oluşturan Demokratik Katılım Grubu listesi arasındaki yarışa sahne olacak." ifadeleriyle temel politikalarını açıklıyor. İstanbul Tabip Odası genel kurulu bugün başlıyor. Oy kullanma işlemi yarın Sultanahmet Endüstri Meslek ile Sultanahmet Ticaret Meslek Lisesi'nde yapılacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2697 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim