• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

'Taksi plakası gibi doktor kadrosu satılıyor'

'Taksi plakası gibi doktor kadrosu satılıyor'
Almanya'da kendi markasıyla hastane yatırımına imza atan Dünyagöz'ün patronu Kapıcıoğlu, Türkiye'de özel hastanelerin kadrolu doktor sıkıntısı çektiğini belirterek, "Taksi plakası gibi 300-400 milyara doktor kadrosu satılıyor. Bu önemli sorun" dedi.

Dünyagöz Hastaneleri, yurtdışı yatırımına Almanya ile başladı. Dünyagöz, Frankfurt’un merkezinde günde 50 ameliyat kapasiteli hastaneyi faaliyete geçirdi. Türkiye’de 18 merkezde hizmet veren grup, 2013 yılında Ukrayna, İngiltere, Rusya, İsveç ve Ortadoğu’da da yatırım yapmayı planlıyor. Dünyagöz, 2013 yılında içeride ise Kayseri, Gaziantep ve İzmir’de yeni hastaneler açacak. Yalnızca Türkiye için 20 milyon dolarlık yatırım planı olan Dünyagöz Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, 2013’te borsaya açılmak istediklerini söyledi.

Türkiye’deki sağlık sistemindeki son gelişmeleri değerlendiren Kapıcıoğlu, sağlık hizmetlerinin tamamen ticarileştiğini ve bundan büyük rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, “Sağlıktaki bu gidişatı açık açık anlatmalı ve konuşmalıyız. Bizim ciromuzun yüzde 8.5’u SSK payından geliyor. Ama bizce vatandaştan hiç fark alınmaması gerekiyor. Sağlık sektöründe yaşanan en önemli sorunlardan biri ise günümüzde doktor kadrosu. Yapılan düzenlemelerin ardından taksi plakası gibi 300 - 400 milyara doktor kadrosu satılıyor” dedi. Sağlık Bakanlığı yaptığı düzenlemeyle sadece kendisinin vereceği kadroları kullanma şartı koymuştu. Özel hastaneler de bunun sonucunda kadro bulamamaya başlamıştı.

Hedef diğer ülkelere gitmek
Türkiye’nin Avrupa’daki ilk tam teşekküllü göz cerrahi merkezini Frankfurt’ta açtıklarını belirten Kapıcıoğlu, “Hedefimiz Türkiye’de sahip olduğumuz yaygınlık ve göz alanındaki lider konumumuzu dünyaya taşımak” dedi.

Eray Kapıcıoğlu, Frankfurt Schaumainkai’da Mein Nehri kıyısında hizmete giren Dünyagöz Frankfut Göz Cerrahi Merkezi’nin hedeflerine ilişkin şöyle konuştu: “Avrupa’nın kalbinde ilk kez bir Türk grubu tam teşekküllü bir göz cerrahi merkezi açtı. Almanya gibi bir ülkeye bir Türk sağlık yatırımcısı olarak girmek oldukça zordur biz bu zoru kanıtlanabilir kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışımızla başardık. Almanya 82 milyon nüfusa sahip bir ülke. Frankfurt Hastanesi ile Almanlar başta olmak üzere tüm Avrupalılara hizmet veriyoruz. Günde 250 muayene, 50 ameliyat kapasitesine sahip merkezimizde Alman devlet sigortası kapsamında tüm göz tedavileri yapılıyor. Hem Almanya’da yaşayan Türkler hem de Alman hastaların ilgisi gayet iyi. Şimdi aynı başarıyı diğer Avrupa ülkelerinde de hedefliyoruz.”

‘1000 kişilik ek İstİhdam’
Göz sağlığının insan için kalp kadar önemli olduğunu ifade eden Kapıcıoğlu, sağlıkta branşlaşmada önemli bir marka olduklarını söyledi. Göz sağlığı alanında dünyada kabul görmüş bir çok kalite denetiminden geçmiş ve bağımsız otoritelerin onayını almış son teknoloji tedavi yöntemleriyle hizmet verdiklerini belirten Eray Kapıcıoğlu, şöyle dedi:
“Yeni açılacak hastanelerimizin yanı sıra mevcut hastanelerimize de bu yeni teknolojik yöntemleri uygulamak için ciddi yatırımlar yapıyoruz. Grup olarak bu zamana kadar 400 milyon dolarlık yatırım yaptık. Yeni yatırımlarımızla beraber istihdam sayımızda ciddi oranda artış sağlayacağız. 2 yıl içinde artı 1000 kişiyi istihdam etme hedefimiz var.”

% 30 büyüyecek 2012 ciro hedefi 220 milyon TL...

Dünyagöz’ün 2012 yılı hedeflerine ulaştığını ifade eden Kapıcıoğlu, grubun 2012 yılını yüzde 30 büyüyerek 220 milyon TL, 2013 yılını ise yeni yatırımlarla birlikte 300 miyon TL ciro ile kapatacağını söyledi.

Kapıcıoğlu, “16 yıl önce 13 doktor 35 personel ile ve 4 bin 500 metrekarelik bir hastane ile sağlık sektörüne ilk adımımızı attık. Bugün 1500 personel ve 200 doktor ile Türkiye ve Avrupa’ya hizmet veren bir grup ve sektörde iyi bir marka haline geldik. Göz sağlığının tüm branşlarında ve en gelişmiş teknolojilerle sunduğumuz 240 farklı tedavi yöntemiyle 16 yılda 4.5 milyon hastayı tedavi ettik.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4520 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim