• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Talih kuşu ikramiye yerine depresyon mu dağıtıyor?

Talih kuşu ikramiye yerine depresyon mu dağıtıyor?
Yaşanan ekonomik krizlerin ardından her yılbaşı olduğu gibi vatandaşlar umutlarını yine piyango biletlerine bağladı. Büyük beklentilerle

Yaşanan ekonomik krizlerin ardından her yılbaşı olduğu gibi vatandaşlar umutlarını yine piyango biletlerine bağladı. Büyük beklentilerle alınan biletlere ikramiye çıkmaması durumunda, yaşanan hayal kırıklığının kişide ciddi ruhsal bunalımlara yol açtığını söyleyen Dr. Mehmet Yavuz aynı şekilde ikramiye kazanacak kişileri de uyarıyor.

 

Yılbaşı özel çekilişinde 30 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye birçok insana umut dağıtıyor. Dr Mehmet Yavuzpiyangodan para çıkacak’ beklentisinin hayal kırıklığıyla sonuçlanmasının insanlarda ruhsal çöküntü yarattığını belirterek, kazanan kişilerde de ruhsal bozuklukların olabileceğini önemle vurguladı.

 

Kişilerin aldıkları biletlere umutlarını bağlamamaları gerektiğini belirten Yavuz, şans oyunlarının bir eğlence olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Kişilerin, şans oyunlarını hayallerine ulaşacakları bir yol olarak görmemelerinin daha doğru olacağını ifade eden Yavuz, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

İkramiye umudu, kumar alışkanlığına dönüşüyor

 

Şans oyunlarına olan ilginin zaman içinde biriken umutla birlikte alışkanlığa dönüştüğünü anlatan Dr. Mehmet Yavuz, Şans oyunlarındaki en büyük tehlikeyi toplumun temel yapısında oluşabilecek kişisel bozukluklar olarak yorumluyor. Aksi takdirde ikramiye umudunun kumar alışkanlığına dönüşebilmeğini belirten Yavuz, kişinin kendi çabalarıyla elde ettiği kazancın en doğru kazanç olduğunu savunuyor.

 

 

“İkramiyeyi kazanan kişiler de ruhsal bir dengesizlik yaşayabilir”

 

İkramiyeyi kazan kişilerin de benzer şekilde kişilik çatışmaları yaşayabileceklerini anlatan

Dr. Mehmet Yavuz, “Ruhsal çöküntü, kişinin alışık olmadığı bir hayat tarzından bir anda başka bir yaşam biçimine geçmesiyle ortaya çıkabilir. O yüzden kişinin kendini öncelikle yaşadığı sürece alıştırması aile ve iş hayatında yapacağı değişiklikleri sakin bir tavırla karşılaması gerekir” dedi.

Yavuz, ruhsal dengesizliğin yaşanmasının hem kişiyi hem de ailesini olumsuz etkilememesi için ikramiye kazanan kişinin uzman desteği almasının önemini de vurguladı.

 

Dr. Mehmet Yavuz

Nöroloji Uzmanı

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2988 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim