• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tam gün iptal davası yeniden

Tam gün iptal davası yeniden
"Tam gün" davası yeniden açılıyor

CHP, 5947 sayılı Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı hükümlerinin iptali için Anayasa Mahkemesi’nde 2010/29 esasında kayıtlı davayı açmıştır. Anayasa Mahkemesi ise 9 Nisan 2010 günlü toplantısında dosyayı görüşmüş ve dava dilekçesindeki bazı eksikliklerin giderilmesi için iadesine ve bunun için 15 günlük süre verilmesine karar vermiştir.
Mahkeme kararı aynı gün duyurulmakla birlikte dava dilekçesinde saptanan ve giderilmesi istenen eksikliklere ilişkin gerekçeli kararın yazılıp, imzalanıp CHP’ye tebliğ edilmesinden sonra 15 günlük süre başlamaktadır. CHP yetkililerinden alınan bilgiye göre verilen süre içinde gerekli eksiklikler giderilerek Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacaktır.

Anayasa Mahkemesi’nin internet sayfasında açıklanan kararında CHP tarafından iptali istenilen maddelere yer verilmiştir.

Türk Tabipleri Birliği, Şubat ayında yayınlanmasının hemen ardından Yasa’nın içerdiği Anayasa’ya aykırılıklar ve iptali için başvurulması istenen maddelere ilişkin bir çerçeve hazırlığı CHP’ye iletmişti. CHP'nin başvurusu ile TTB'nin hazırladığı metne ilişkin kimi çevrelerce yaratılmak istenen bilgi kirliliği nedeniyle TTB internet sayfasının arşivinde bulunan çalışmaya bir kez daha bu açıklamamız ekinde yer veriyoruz. TTB'nin Anayasa'ya aykırılık ve iptal metninde 5947 sayılı yasanın bir bütün olarak hekimlerin haklarını ve sağlık ortamını bozan sonuçları 8 konu başlığı altında tartışılmıştır. 29 sayfalık metnin kolay okunup anlaşılabilmesi için birbiri ile bağlantılı konular aynı başlık altında ortak Anayasa’ya aykırılık gerekçeleri üzerinden değerlendirilmiştir. Hekimlerin kamuda, ya da özelde hangi kurumda olursa olsun çalışmalarına getirilen sınırlamalar da 4 no’lu konu başlığı altında değerlendirilmiştir. İleri sürülen iddiaların aksine, Üniversite dışında Sağlık Bakanlığı dahil bütün kamu sağlık kuruluşları yönünden serbest çalışma hakkına olanak sağlayan 2368 sayılı yasayı yürürlükten kaldıran 5947 sayılı Yasanın 19. maddesinin a) bendi ile bütün alanlara çalışma sınırlamaları getiren 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’un 12. maddesinin 2 ve 3. fıkralarını değiştiren Yasanın 7. maddesinin de Anayasaya aykırı olduğu belirtilerek Anayasa Mahkemesi’ne iptali için dava açılması talebinde bulunulmuştur.
 

Türk Tabipleri Birliği

Bu haber toplam 6695 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim