• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

'Tam gün'de ilk gün yarın uygulama başlıyor

'Tam gün'de ilk gün yarın uygulama başlıyor
TAM Gün Yasası'nın kritik maddeleri yarından itibaren yürürlüğe girecek. Uygulama, doktorların haftada 40 saat mesai yapmaları, zorunlu mesleki sorumluluk sigortalarıyla kamu ve üniversite hastanelerinde...

TAM Gün Yasası'nın kritik maddeleri yarından itibaren yürürlüğe girecek. Uygulama, doktorların haftada 40 saat mesai yapmaları, zorunlu mesleki sorumluluk sigortalarıyla kamu ve üniversite hastanelerinde görevli personelin özel kuruluşlarda çalışması, muayenehane açabilmesiyle ilgili düzenlemeler içeriyor.

Yarın itibarıyla, yasanın önemli ayaklarından birini oluşturan Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası'nın da işlemesi bekleniyordu. Ancak kısıtlı süre göz önüne alındı, Sağlık Bakanlığı doktorlara bir haftalık ek süre tanıdı. Kamu, üniversite hastaneleri ile özel sağlık kuruluşlarında görev yapan doktorlar, uzmanlık alanına göre yıllık 150 TL ile 750 TL olarak belirlenen primlerin yarısını ödeyecek. Yalnızca muayenehanesinde çalışan doktorlar ise primin tamamını kendisi ödeyecek. Bakanlık da zorunlu sigorta uygulamasıyla ilgili açıklamasında, sözleşmeli statüde çalışan aile hekimlerinin sigorta primlerinin tamamını kendileri karşılayacağını duyurdu.


MUAYENEHANE KAOSU
Doktorların kamu hastanesi- özel sağlık kuruluşu ve muayenehane arasında tercih yapmasını öngören madde, geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Yüksek Mahkeme'nin kararı, hem üniversite hastanelerindeki hem de devlet hastanelerindeki doktorları bağladığı halde, bakanlığın konuyla ilgili açıklamaları, devlet hastanelerindeki doktorların muayenehane açamayacağı yönündeydi. Yarından itibaren neler olacağı da merak konusu.Doruk ÇAKAR / ANKARA

Danıştay kararı belirsizlik yarattı
SAĞLIK Bakan Recep Akdağ, Erzurum'da, Danıştay 5. Dairesi'nin Tam Gün Yasası ile ilgili verdiği kararını eleştirdi. Karar nedeniyle, muayenehanelerin açılıp açılmayacağı konusunda belirsizlik yaşandığını kaydeden Akdağ, 'Danıştay'a savunma göndereceğiz. Danıştayın vereceği kararı, hukukun ne söyleyeceğini gördükten sonra yolumuzu tam olarak çizmiş olacağız' dedi.

Ben de fişlendim, Evren kan donduruyor
REFERANDUM tartışmalarına değinen Akdağ, 'hayır' diyen CHP'nin darbeci zihniyete sahip olduğunu savundu. Akdağ, Erzurum'da doktorluk yaparken fişlendiğini ve bunu bakan olduktan sonra önüne gelen dosyalardan öğrendiğini belirtti. Kenan Evren'e de yüklenen Akdağ, 'Bir sağdan bir soldan astık diyen Evren var ya. İnsanın kanını donduruyor' dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2514 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim