• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 24 °C

“Tam Gün”le İlgili Yazılar Tebliğ Edilmeye Başlandı

“Tam Gün”le İlgili Yazılar Tebliğ Edilmeye Başlandı
İstanbul Tabip Odası, “Tam Gün”le İlgili, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan Yazıların Tebliğ Edilmeye Başlandığını açıkladı.

İstanbul Tabip Odası, “Tam Gün”le İlgili, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Hazırlanan Yazıların Tebliğ Edilmeye Başlandığını açıkladı.

Kısaca tam gün olarak bilinen 5947 sayılı Kanun, 30 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Anayasa Mahkemesi; Kanunun bir kısım maddesini hukuka aykırı bularak, yürürlüğünü durdurdu.


Buna rağmen Sağlık Bakanı; “kamuda çalışılan hekimlerin mesleklerini özel sağlık kuruluşlarında icra edemeyecekleri” yönündeki açıklamalar yaptı.


Bu nedenle Türk Tabipleri Birliği tarafından açılan dava sonucunda Danıştay 5. Dairesi; Sağlık Bakanı’nın bu açıklama ve yorumlarını hukuka aykırı bularak, yürütmeyi durdurma kararı verdi.


Geçtiğimiz günlerde Danıştay 5. Dairesinin bu kararına yapılan itiraz sonuçlandı ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı.

Türk Tabipleri Birliği; İDDK’nun bu kararı sonrasında, esasa dair kararı verecek olan Danıştay 5. Dairesine başvuruda bulundu. İDDK kararının dayanağı olan ancak şimdiye kadar Anayasa Mahkemesinin önüne gitmeyen düzenlemenin2 Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesini talep etti.


Diğer yandan önceki yazılarımızda da yer aldığı gibi3 Sağlık Bakanlığı 8 Mart 2011 tarihinde Valiliklere gönderdiği yazı ile Mahkeme kararının yerine getirilmesini istemişti. Bu yazı sonrasında, uygulama işlemleri için farklı İl Müdürlükleri tarafından farklı yazılar kaleme alındı. Kimi illerde hekimlere açıkça “muayenehanelerinizi kapatınız” yazıları tebliğ edilirken, kimi illerde ise hekimlere süre verildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan yazılar ise bugün tebliğ edilemeye başlandı.
 

Yazıların ”hekimlerin çalışma yasaklarını kaldıran Anayasa Mahkemesi kararının yanı sıra, İDDK kararına karşı yargılama süreçleri de devam ettiği için, bu tebligat nedeniyle uğrayacağım her türlü zarar ve ziyanı talep etme hakkım başta olmak üzere, her türlü kanuni hakkımı saklı tutarım” şerhi düşülerek imzalanmasını ve bu kayıtın (şerhin) yer aldığı bir örnekten mutlaka alınmasını önemle hatırlatıyoruz.


29.03.2011 SALI GÜNÜ SAAT 19.00’DA İSTANBUL TABİP ODASI Cağaloğlunda toplantı yapılacağını hatırlatıyoruz.


İstanbul Tabip Odası
Hukuk Bürosu

Bu haber toplam 7560 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim