• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Tamamlayıcı sağlık sigortası önemini artıracak

Tamamlayıcı sağlık sigortası önemini artıracak
Önümüzdeki dönemde SGK’lıların daha çok talep edeceği tamamlayıcı sağlık sigortalarının yaygınlaşacağını belirten Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, bu sistemin müşteriler için ayrıcalıklı bir hizmet olacağını belirtti.

Devletin Genel Sağlık Sigortası (GSS) sisteminde daraltmaya gitme hazırlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı hastanelerde ödenen fark ücretinin yüzde 200’e çıkarılması Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı kaçınılmaz hale getirdi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Ray Sigorta Genel Müdürü Levent Şişmanoğlu, önümüzdeki dönemde uygulamaya girmesi düşünülen tamamlayıcı sağlık sigortasının giderek yaygınlaşacağını belirtti.

Türkiye’deki sağlık sisteminin oldukça sosyal devletçi bir yapıda olduğunu dile getiren Şişmanoğlu, “Tamamlayıcı sağlık sigortası devletin hizmet vermediği sağlık branşlarında ya da ilaçlarda devreye girecek bir sistem. Tamamlayıcı sağlık sigortası Türkiye’de az da olsa birkaç şirkette şu an bulunuyor. Fakat hükümetin getireceği yasayla birlikte bu sistem, hemen hemen her sigorta şirketinde olacak” dedi.

Önümüzdeki dönemde SGK’lılaran bunu talep edeceğini ve tamamlayıcı sağlık sigortasının yaygınlaşacağını ifade eden Şişmanoğlu, “Özellikle özel sağlık poliçeleri olan müşterilerin bu poliçeyi satın alacak ilk kitle olacağını düşünüyoruz. Tamamlayıcı sağlık sigortasını alacak olan kişilerin hem kendileri hem de refakatçileri için ayrıcalıklı hizmet imkanları olacak. Örneğin; yatarak tedavi görecek olan kişi dört kişilik oda yerine tek kişilik odada kalmayı tercih ediyorsa, burada tamamlayıcı sağlık sigortası devreye girecek. SGK’nın ödeyeceği ücretin üstünde kalan kısmı tamamlayıcı sağlık sigortası karşılayacak” diye konuştu.

YAYGINLAŞIRSA PRİM DÜŞER

GSS ve SGK’nın şu an ihtiyaç duyulan hizmeti sağladığını belirten Levent Şişmanoğlu, “Bu sağlanan hizmetlerin daraltılması sonunda Tamamlayıcı Sağlık Sigortası çok fazla önem kazanacak. Şu an yaygın olmayan bu sigortaya sağlık alanındaki daralma ile birlikte çok ihtiyaç olacak. Bu gelişmenin de Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının primlerini düşürmesini bekliyoruz” dedi.

Şişmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden sağlık sigortası poliçesi alacak olan müşteriye hangi rahatsızlıkları ya da hastalıkları olduğuna dair bir beyan yazdırılırdı. Müşterinin bilmediği rahatsızlığı varsa sigorta şirketleri bunu karşılıyordu. Hasta olmasına rağmen yazmayanlar da vardı elbet, artık beyan ile değil gerekli kontroller yapılarak poliçeler düzenlenecek.

Yani müşteri muayenelerden geçecek ya da check-up yaptıracak. Bu check-up’a göre primler belirlenecek. İleride kendini belli edecek sinsi ilerleyen hastalıkların da önüne geçilmiş olacak ve erken teşhis de yaygınlaşacak.”

Sigorta sektöründen GSMH’nin 35 katı teminat

Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, kriz dönemleri hariç her dönem sigorta sektörünün reel bir büyüme yaşadığını ifade ederek, “Bu durum sektörün ciddi bir büyüme ve gelişme potansiyeli olduğunu gösteriyor, bu da bu işi yapanlar için umut verici” dedi. Toplam prim üretiminden ziyade sigorta sektörünün ekonomiye verdiği güvenceye bakılması gerektiğini söyleyen Koçak, “Geçen sene sektör olarak 49.7 trilyon lira teminat vermişiz, bu teminat gayrisafi milli hasılanın (GSMH) tam 35 katı. Bu çok ciddi bir rakam, sigorta olmasa böyle bir zarar olduğunda devletin bunu karşılayabilme ihtimali mümkün değil” şeklinde konuştu.

“Oto branşında yapacağımız her eylem, alacağımız her karar, sektörü pozitif veya negatif bir tabloya götürüyor” diyen Recep Koçak, özellikle trafik sigortalarındaki zararın inanılmaz bir boyutta olduğunu vurguladı. Koçak, “Sektörün trafik branşında ettiği zararın 7 yıllık toplamı 3.4 milyar lira. Bu inanılmaz bir rakam, bu miktarla tam 5 bin kilometre bölünmüş yol yapılabilir. İnönü Stadyumu yıkılacak, yerine yenisi yapılacak; sektörün ettiği zararla böyle 15 tane stadyum yapılabilir. 7 yılda ettiğimiz zarar, 6 bakanlığın bütçesinden daha fazla, aynı zamanda KKTC’nin 2013 bütçesine denk bir rakam. Dört büyükler de dahil Süper Lig’deki bütün takımların toplam değerinin yaklaşık iki katı bir zarar söz konusu” dedi.

‘IŞIK SİGORTA HEDEFLERİNE ULAŞTI’

Genel Müdür Recep Koçak, şirketin 2013’ün üçüncü çeyreğinde elde ettiği mali sonuçları da değerlendirdi. Şimdiye kadar doğru bildikleri ve inandıkları şeyleri yapmaya çalıştıklarını ifade eden Koçak, istikrar ve güven ilkesiyle hareket ederek sağlıklı, güvenilir ve kârlı bir şirket haline gelme hedeflerini başardıklarını kaydetti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12.5 oranında büyüdüklerini belirten Koçak, üçüncü çeyrek itibarıyla 15.8 milyon lira net kâr elde ettiklerini açıkladı.

HDI yöneticileri ‘liderlik’ eğitimi için bir araya geldi

HDI Sigorta, şirketiçi eğitimleri kapsamında bu kez yöneticilerine iki gün süresince Liderlik ve Ekip Yönetimi konulu bir çalışma gerçekleştirdi. Polonezköy’de gerçekleşen eğitim faaliyetine 14 HDI Sigorta yöneticisi katıldı. Bir yandan liderlik ve ekip yönetimi konusunda kendilerini geliştiren HDI Sigorta yöneticileri bir yandan da birlikte geçirdikleri süre boyunca aralarındaki iletişimi geliştirdiler.

Eğitime katılan HDI Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Somer, Liderlik ve Ekip Yönetimi eğitimi sonrası şu değerlendirmelerde bulundu: "Öncelikle çok eğlendiğimizi söylemeliyim. Tüm katılımcılar oyunlarda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar.
HDI Sigorta yöneticileri, iki gün boyunca tempoyu hiç düşürmeden, takımlarının hedeflerini gerçekleştirmek için çalıştılar. Eğitimin workshop ve değerlendirme bölümlerinde de gördük ki yöneticilerimiz, etkinliklerden çıkarımlarda bulunarak çözümler üretmeye, iş hayatına ve ekiplerine nasıl uygulayacaklarını planlamaya başladılar.”

Çiftçilere ferdi kaza sigortası

Koru Mutuel Sigorta Kooperatifi, Türkiye’de kooperatifçilik faaliyetlerinin desteklenmesi kapsamında S.S. Bursa Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği ile çiftçilere Ferdi Kaza Sigortası güvencesi sağlamaya başladı.

S.S. Bursa Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği Başkanı İlhami İlhan konuyla ilgili olarak; “Tarımsal üretimde makineleşmenin başlamasıyla bu makineleri kullanan çiftçilerin de olası bir kaza riskiyle karşı karşıya olduklarını ve tarım faaliyetleri ile geçimini sağlayan çiftçilerin büyük çoğunluğunun kendi hayatları için herhangi bir güvenceye başvurmadıklarını” ifade etti.

Koru Mutuel Sigorta Kooperatifi Pazarlama Müdürü Seçil Aksoy ise, “Birlikten kuvvet doğar prensibiyle hareket eden Kooperatifin Türkiye’de her türlü kooperatifçilik faaliyetine destek vermeyi sürdürdüğünü” belirtti.

DASK'tan Bolu ve Tunceli’de Güvenli Hayat Parkı...

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasında dereceye giren Bolu ve Tunceli’ye Güvenli Hayat Parkı armağan etti. İl Acil Durum ve Afet Müdürlükleri (AFAD) ve belediyelerle işbirliği içinde inşa edilen parkların açılışı törenlerle yapıldı. Bursa’daki DASK Güvenli Hayat Parkı’nın açılışının ise yıl sonuna kadar yapılması planlanıyor. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı şöyle konuştu:

“Yarışmamızda en yüksek sigortalılık oranı kategorisinde dereceye giren Bolu’da 2010’da yüzde 43 olan zorunlu deprem sigortalı konut oranının yüzde 58’e yükselmiştir. Geçmişte depremin etkilerini yaşamış bir il olan Bolu’nun aldığı önlemleri ve zorunlu deprem sigortası konusundaki duyarlılığını takdirle karşılıyoruz. Tunceli ise zorunlu deprem sigortası bilincini artırmaya yönelik aktif çalışmalarıyla örnek il oldu. Tunceli’yi sokak sokak, kapı kapı gezen il AFAD yetkilileri tüm il halkına zorunlu deprem sigortasını anlattı ve yürüttükleri bu güzel çalışmalar sonucunda illerine DASK Güvenli Hayat Parkı’nı kazandırdılar.”

Vakıf’tan emeklilikte ilk ‘mobil şube’

Vakıf Emeklilik “Emeklilik” sektöründe bir ilki gerçekleştirdi. İOS, Android ve Windows Phone 8 platformlarında fon dağılımı değişikliğinden hesap özeti incelemeye kadar her türlü işlemi self servis gerçekleştirmeyi sağlayacak mobil şubesini kullanıma açtı. Şirket, Yıllık Hayat, Ferdi Kaza ve Bireysel Emeklilik ürünlerini yeni cep şubesi ile bireylerle buluşturuyor.

Katılımcılar internet şubesine cep şube üzerinden girerek, hesap hareketlerini, fon performanslarını takip edebilecek ve yapmak istedikleri değişiklikleri kolayca gerçekleştirebilecek. Vakıf Emeklilik Genel Müdürü Mehmet Bostan, “Bireylerin hayatını kolaylaştırmak için bu yıl sektörde mobile yatırım yapan ilk şirketlerinden biri olduk. Mobil Şube, aynı zamanda ürünlerle ilgili bilgi sahibi olmak isteyen tüm bireyler için muhtemel birikim tablosu ve teminata bağlı ödeme planlarını da içeriyor. 3 platform için tasarlanan mobil şubemize bireyler App Store, Google Play ve Windows Phone Uygulama mağazalarından ulaşabilirler” dedi.

İngiliz RSA, Türk Nippon’u seçti...

İngiltere’nin dev sigorta şirketi Royal Sun Alliance (RSA) Türkiye’deki global partneri olarak Türk Nippon Sigorta’yı seçti. Türk Nippon Sigorta, 1 Aralık 2013 tarihinden itibaren, 150’den fazla ülkede 17 milyon müşterisi olan RSA’in Türkiye partneri olacak. Türk Nippon Sigorta Genel Müdürü Dr. E. Baturalp Pamukçu konuyla ilgili şunları ifade etti:

“RSA’nın Türkiye’deki global partneri olmak bizim için gurur verici bir olay. Bu işbirliği sayesinde özellikle istemiş olduğumuz segment olan oto dışı branşlarda daha fazla iş yapıp, orta ve büyük ölçekli tesislerin risklerine karşı en geniş kapsamda güvence vereceğiz.”

AIG’ye ‘Dünyanın En İyi Sigorta Şirketi’ ödülü

AIG, dünyanın önde gelen finans yayınlarından Global Finance tarafından 2013 yılı Dünyanın En İyi Sigorta Şirketi ödülüne layık görüldü. Ödüller içerisinde AIG, 21 ödüle layık görülerek rekor kırdı. 2013 yılında verilen ödüller tüm dünyadan 1.200 okuyucu ile 13 şirketinin risk yöneticileri ve finans yöneticileri tarafından yapılan değerlendirme sonucu veriliyor.

Değerlendirmede göz önüne alınan kriterler yenilikçilik, ürün kapsamı, hasar hizmetleri, teknik uzmanlık ve fiyatlandırma gibi özellikleri barındırıyor. Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan AIG Ticari Sigortalar Global Başkanı John Doyle şunları söyledi: “2013 yılında küresel ve bölgesel olarak layık görüldüğümüz bu ödüller, müşterilerimiz için sağladığımız yenilikçi ve müşteri odaklı hizmetlerimizin takdir edildiğinin önemli bir göstergesidir. Gurur duyduğumuz bu ödüller, sürdürülebilirlik ve uzun vadeli müşteri ilişkilerine verdiğimiz önemin ve yoğun çalışmalarımızın karşılığıdır” dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6059 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim