• BIST 9560.72
  • Altın 2487.648
  • Dolar 32.4936
  • Euro 34.7959
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 23 °C

Taşınır Mal Yönetmeliği Değişiklik hakkında duyuru

Taşınır Mal Yönetmeliği Değişiklik hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Taşınır Mal Yönetmeliği Değişiklik hakkında duyuru yayımlandı.

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 80981279/809.99/455
Konu: Taşınır Mal Yönetmeliği Değişiklik Hk.

.. KAMU HASTANELERİ BIRLIGI 
GENEL SEKRETERLİĞİNE

Maliye Bakanlığının 08/02/2016 tarihli ve 1452 sayılı yazısı üzerine, Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Bakanlar Kurulu kararıyla 22 Nisan 2016 tarihli ve 2016/8646 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır. Buna göre;

Taşınır Mal Yönetmeliği Taşınır Kayıt Yetkilileri ve Taşınır Kontrol Yetkilileri başlıklı 6 inci maddesine; (Değişik: 14/3/2016-2016/8646 K.) "Taşınır kontrol yetkilileri harcama yetkililerince, taşınır kayıt yetkilisinin yapmış olduğu kayıt ve işlemleri kontrol etmek üzere yardımcılarından veya bunların bir alt kademesindeki yöneticileri arasından görevlendirilir. Personel yetersizliği nedeniyle taşınır kontrol yetkilisi görevlendirilemeyen harcama birimlerinde ise bu görev harcama yetkilisi tarafından yerine getirilir. Taşınır kontrol yetkilisi ile taşınır kayıt yetkilisi görevi aynı kişide birleşemez” hükmü eklenmiştir.

Harcama yetkilisi adına görevlendirilecek Taşınır Kontrol Yetkilisi görevlendirilirken ilgili maddeye ek olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir;

• Daha önce "Taşınır Kayıt ve Kontrol Yetkilisi" olarak görev yapmış,

• Taşınır Mal Yönetmeliği mevzuatı konusunda bilgili,

• Döner Sermaye kaynaklı taşınırların hesap kontrol işlemleri için MKYS/TDMS sistemlerini konusunda deneyimli,

• Genel Bütçe kaynaklı taşınırlar için hesap kontrol işlemleri için MKYS/KBS sistemlerini konusunda deneyimli olmalıdır.

• Taşınır Kontrol Yetkilisinin görevlendirme onayı alınmak üzere özgeçmiş bilgileri [email protected] e-posta adresine gönderilmelidir.

Görevlendirilen Taşınır Kontrol Yetkilisi; mali dönemlerde muhasebe işlemlerini, hesap döneminde amortisman işlemlerini ve yıl sonu işlemlerinde Harcama Birimi Taşınır Mal Yönetim Hesabı Cetvellerini sağlık tesisi bazında düzenleyerek muhasebe ile uygunluğunu sağlamalıdır.

Taşınır Konsolide Görevlileri başlıklı 7 inci maddesinde; (Değişik: 14/3/2016-2016/8646 K.) "Kamu idaresinin taşınır hesaplarını kurumsal sınıflandırmanın II nci, mahalli idarelerde ise kurumsal sınıflandırmanın III üncü düzeyi itibarıyla birleştirmek ve üst yönetici adına İdare Taşınır Mal Yönetimi Ayrıntılı Hesap Cetveli ile İdare Taşınır Mal Yönetim Hesabı İcmal Cetvelini hazırlamak üzere merkezde mali hizmetler birimi yöneticisine bağlı konsolide görevlisi belirlenir." denilerek düzenleme yapılmıştır.

Belge ve cetveller başlıklı 10 uncu maddesinde; (b), (ç) ve (e) bentleri değiştirilmiş, bazı belge ve cetvel isimleri yeniden düzenlenmiş, ayrıca (1) bendi de eklenmiştir. Değişen ve yeni düzenlenen belge ve cetveller Malzeme Kaynakları Yönetim Sisteminde (MKYS) düzenlenecektir.

Taşınır Kayıt Yetkilileri ve Taşınır Kontrol Yetkililerinde mücbir nedenler dışında değişiklik yapılmamalı ve gerekçesi [email protected] e-posta adresine bildirilmelidir. Görev ve sorumluluk alanları ile taşınır işlemlerinde düzenlenecek belge ve cetveller ile konsolide görevlilerinin yetkilendirmesi hakkında yukarıda yazılı mevzuat hükümlerini dikkate almalıdır.

İlgili yönetmelik ile kaldırılan, eklenen, değişen hükümler, görev ve sorumluluk alanlan, düzenlenecek belge ve cetveller, taşınır kontrol yetkililerinin yetkilendirmesi, konsolide görevlendirilmesi ile ilgili uygulamaya esas olmak üzere uygun dönemlerde eğitim programı düzenlenecektir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

 

Dr. Abdulvahit SOZUER
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

DAĞITIM:
89 Kamu Hastaneleri Birliği

Taşınır Mal Yönetmeliği Değişiklik hakkında duyuru için tıklayınız

Taşınır Mal Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11692 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim