• BIST 9530.47
  • Altın 2479.559
  • Dolar 32.4591
  • Euro 34.6648
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Tatil aşkları beyni çok yoruyor

Tatil aşkları beyni çok yoruyor
Vücudunuz dinlenirken beyniniz de dinlenebilir mi? Doç. Dr. Serdar Dağ beyni dinlendirmek için deniz kenarında, işlerden tamamen uzaklaşacağınız bir tatil öneriyor ve "Tatilde aşk aramayın! Beyni yoruyor" diyor

Bütün bir kış boyunca yorulan aslında vücudumuz değil, beynimiz... İşte bu görüşten yola çıkan nörolog Doç. Dr. Serdar Dağ, tatilde beyni dinlendirmek için etkili tatil formülleri önerdi.

BEYİN TATİLDE DİNLENİR Mİ?
Yorulan beynin dinlenmesi için en iyi yol tatile çıkmaktır. Ancak beyin, amaca uygun bir tatil yapılırsa dinlenir. Bazen tatil süresince ertelenen işler yapılmaya çalışılır. Bu durum sadece beynimizi bir işten diğerine yönlendirmek ve onu daha fazla yormaktan başka bir işe yaramaz. Nasıl ki, bilgisayarımızda biriken e-postaları, hafıza dolduğunda temizlemek zorundaysak, tatili de sadece iş ortamından uzaklaşmak olarak algılamamalı ve bu süre içinde beynimizi işgal eden olumsuz düşünceleri de temizlemeye çalışmalıyız.

GÜNEŞ BEYNİ NASIL ETKİLER?
İnsanın ruh yapısı mevsimlerle yakından ilişkilidir. Güneşli havalarda, insana mutluluk ve heyecan veren maddeler daha çok salgılanır. Yoğun ve stresli bir iş temposundan sonra çıkılan tatilde güneşle denizin bir arada olması beynin dinlenmesi için fırsattır. Deniz ve güneş ikilisi sayesinde beyinden salgılanan hormonlar; insana huzur verir ve rahatlatır. Ayrıca seks dürtüsünü artırır ve beynimiz iş hayatının stresinden uzaklaşır, bozulan ruh hali düzelir.

TATİLDE NEDEN CİNSELLİK ARTAR?
Tatilde tüm düşünceler bir tarafa itilir. Beyin yalnızca dinlenmeye programlanmışsa rahat ortam, güneş, deniz ve temiz havanın etkisi ile seks dürtüsü artar, duygusal heyecan doruk noktasına çıkar. Cinsel isteğin artması ile tatilde daha fazla yapılan seks, beyin dolaşımını olumlu etkiler, zinde tutar, uzun yaşamı destekler ve stresi yok ederek vücudu rahatlatır. Tatil aşkları ise beyni yorar. Daima karşı tarafı düşünme ve beraber olma duygusu stres yaratır. Karşılık görmeyen duygular, bazen kişinin takıntı yapmasına neden olur. Takıntı ile oluşan uykusuzluk, sinir gibi belirtiler; kısa süreli tatili içinden çıkılmaz bir çile ortamına çevirir.

BESİNLER SAĞLIĞI NASIL ETKİLER?
Günümüzde kötü beslenmenin beyinde yaptığı tahribat ispatlanmıştır. Doğadaki meyveler, sebzeler, baharatlar ve hayvansal gıdalar bizleri daha sağlıklı ve mutlu kılmak içindir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7270 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim