• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Tatvan'da delil karartma şüphesiyle 2'si doktor 6 kişi gözaltında

Tatvan'da delil karartma şüphesiyle 2'si doktor 6 kişi gözaltında
Bitlis'in Tatvan İlçesi Esentepe Mahallesi yakınlarında İran otobüsü ile bir doktorun kullandığı otomobil çarpıştı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi Esentepe Mahallesi yakınlarında İran otobüsü ile bir doktorun kullandığı otomobil çarpıştı. Kazada, otobüste bulunan 4 kişi yaralanırken, doktor da alkol testi için polisler tarafından Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan testlerde doktorda alkole rastlanmayınca polis, savcı gözetiminde yeni bir test yapılmasını istedi. Yapılan ikinci testte alkol bulunması üzerine Doktor G.Ç.I ve mesai arkadaşı olan 5 kişi gözaltına alındı.

Kaza, dün sabah Bitlis-Ahlat karayolunda meydana geldi. Bitllis'ten Ahlat ilçesi'ne gitmekte olan 44 A 291-10 İran plakalı yolcu otobüsü ile Tatvan Devlet Hastanesi'nde görevli doktor G.Ç.I'nin kullandığı 34 VJ 4741 plakalı otomobil, Tatvan İlçesi Esentepe Mahallesi Üçyol mevkiindeki kavşakta çarpıştı. G.Ç.I'nin kullandığı otomobilin, İran otobüsüne yandan çarpması sonucu kazada, otobüste bulunan 4 kişi yaralandı. Olay yerine gelen polisler, İran uyruklu otobüs sürücüsü ile doktor G.Ç.I'yi alkol kontrolunden geçirmek için Tatvan Devlet Hastanesine götürdü. Polisler aynı zamanda Tatvan Devlet Hastanesinde görevli olduğu belirlenen G.Ç.I'nın alkollü araç kullandığını iddia edip, doktor G.Ç.I'nin kan örneklerinin alınıp tahlil yapılmasını istedi.

Tatvan Devlet Hastanesi'ne götürülen G.Ç.I., 'nin kan örneklerini görev yaptığı hastanede mesai arkadaşlarından görevli iki doktor ve üç hemşire aldı. Hastane personellerinin G.Ç.I'den alınan kan örnekleri yerine başka bir hastanın kan örneklerini labaratuara verip sonuçları polise verdiği öne sürüldü. Sonuçlarından şüphelenen görevli polis memuru, kendilerine verilen tahlil sonuçlarının tekrar yapılmasını istedi. Bunun üzerine polislerle doktorlar arasında hastanede kısa süreli tartışma yaşandı. Polis, iddiaları Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi. Bunun üzerine hastaneye gelen Cumhuriyet Savcısı, söz konusu doktordan kan alınıp yeniden tahlillerinin yapılmasını istedi.

Savcı gözetiminde alınan kan örnekleri labaratuvara gönderildi. İlk tahlillerin doktor G.Ç.I'ya ait olmadığı, doktordan savcı gözetiminde alınan ikinci kan örneğinde alkol tespit edildiği belirtildi. Bunun üzerine doktor G.Ç.I, delilleri karartmaya çalıştığı öne sürülen doktorlar K.G, Y.Y ile hemşireler E.Y, A.B, N.Y 6 kişi delilleri gizleme, karartma ve yok etme iddiasıyla göz altına alındı. Tatvan Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeleri alınan zanlılar, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildiği belirtildi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2213 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim