• BIST 9118.67
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

TBMM'de sağlık tartışması

TBMM'de sağlık tartışması
AK Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, hükümetleriyle ülkedeki sağlık hizmetlerinin Ortaçağ'dan Yeniçağ'a atladığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı. CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü, gündem dışı konuşmasında, eski dönem Anadolu düşünürlerinin, insana hizmetin en büyük ibadet olduğunu savunduklarını söyledi.

Bu düşünürlerin katkısıyla oluşturulan Anadolu İslam yorumunun, Allah korkusuna değil sevgisine dayandığını belirten Tütüncü, bu düşüncenin Anadolu topraklarında hümanizmi yarattığına dikkati çekti. Tütüncü, “Tüm bunların kıymetini bilelim. İslam'ın tarikatlar veya cemaatler tarafından yapılan değişik yorumlarıyla halkın kafasını karıştırmayalım. Dini siyasete alet etmeyelim” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de yerinden söz alarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Kaddafi İnsan Hakları Ödülü”nü almasını eleştirdi. “Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin bazı ülkeler tarafından 'terörist' kabul edildiğini” ifade eden Ersin, Başbakan Erdoğan'ın ödülü iade etmesini istedi.
Ak Parti Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, gündem dışı konuşmasında Ak Parti hükümetlerinin, “her şeyin başı sağlık” sloganıyla sağlık çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

Adalet ve hakkaniyet ilkelerine uygun olarak herkesin sağlık hizmetine erişiminin sağlanmasına yönelik uygulamalar yapıldığını anlatan Yüksel, şöyle devam etti:
“Vatandaşa sağlık hizmeti ambargoları konulmuştu. Bu durum, sosyal adalet, eşitlik ve insan hakları ilkeleriyle bağdaşmıyordu. Hastanelerin tamamının kapısı, vatandaşların hizmetine açıldı. Birinci basamak sağlık hizmetleri ücretsiz hale getirildi. Hastanelerde rehin kalma işi sona erdi. Hükümetlerimizle birlikte sağlık hizmetleri tüm ülkede Ortaçağ'dan Yeniçağ'a atladı. Mardin merkez ve birçok ilçede devlet hastanelerinin yapımları tamamlandı.”

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş ise yerinden söz alarak, yaklaşık 2 ay önce Şanlıurfa'dan Mardin'e giderken kullandığı duble yolun zemininin bozuk olması nedeniyle arabasının amortisörlerinin arızalandığını öne sürdü.

“Bir gecede sağlık ocaklarında çalışan pratisyen hekimler nasıl aile hekimi oluyor?” sorusunu yönelten Durmuş, aile hekimliğinin belli bir eğitim gerektirdiğini ifade etti. Durmuş, 'Bir gecede bir müdürle nasıl bir üniversite açıyorsak aile hekimliğine de öyle geçildi” dedi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, bazı sınır köylerinin Afyonkarahisar'dan hizmet alamadıkları gerekçesiyle başka illere bağlanmaya çalıştıklarını söyledi. Ünlütepe, bu durumun o köylerde hizmetin gereklerinin yerine getirilmediğinin göstergesi olduğunu savundu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1781 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim