• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Tecavüz savunmasına gardiyan itirafı!

Tecavüz savunmasına gardiyan itirafı!
"Acil butonları çalışmıyordu sesi duyulmazdı"

Maltepe'deki çocuk ceza infaz kurumunda yaşanan tecavüz olayıyla ilgili Adalet Bakanlığı'nın "Davacı acil çağrı butonuna basmadı, bağırmadı" savunmasının ardından o dönem o cezaevinde gardiyanlık yapan A.A.'dan ilginç itiraflar geldi: "Koğuşlardaki acil butonları çalışmamaktadır. Duvar ve kapılar çok kalın. Seslerini duyurmaları imkansız."

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu olarak kalan 17 yaşındaki F.G., 2011 yılında diğer koğuşlarda kalan V.Y. ve R.Ö.'nün tecavüzüne uğradı. Açılan davada Adalet Bakanlığı "F.G. koğuştaki acil butonuna basabilirdi ya da bağırarak yardım isteyebilirdi" savunmasını yaptı. Bu haberin 2 gün önce Hürriyet gazetesinde yayımlanmasının ardından, cezaevinde görev yapan infaz koruma memuru A.A. telefonla arayarak önemli iddialarda bulundu. Hakkındaki bir iddiadan dolayı başka bir ilde görevlendirildiğini söyleyen A.A., yaşanan tecavüz olayında Adalet Bakanlığı'nın yaptığı savunmanın gerçekçi olmadığı söyledi.

'İŞ YÜKÜ OLUYORDU'

A.A., çocukların bulunduğu koğuşlarda da görev yaptığını belirterek şunları anlattı: "Cezaevinde koğuşlarda bulunan acil butonları çalışmamaktadır. Bunlar bizim zamanımızda devre dışı bırakılmıştır. Çünkü cezaevi genelinde ortalama 150 tane buton vardı. Her basılan butona gitmek gardiyanlar için iş yükü oluyordu. Ayrıca cezaevinin koridorları çok uzun. Yani memurlar bu koridorların başına bulunan yerlerinde bekliyor. Mahkümların kaldığı duvarlar ve kapılar çok kalın. Normal durumlarda bile içerde bulunan birinin bağırması duyulmuyor. Mahkümlar bizlere seslerini duyurmak için sert bir cisimle demir kapıya vuruyordu."

TANIKLIK TALEBİ

Mağdur çocuğun avukatı, infaz koruma memuru A.A.'nın İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nde süren tazminat davasında tanık olarak dinlenmesi için başvuruda bulunacağını bildirdi.

Bakanlık savunması ADALET Bakanlığı, mahkemeye gönderdiği savunmasında, "Davacı F.G'nin olay anında odada bulunan acil çağrı butonuna basmadığı, bağırmak suretiyle arkadaşlarını haberdar etmediği tespit edilmiştir" denilmişti.

ÇOCUK İSTİSMARCISINA 54 YIL HAPİS

Kayseri' de 11 ve 12 yaşındaki iki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan temizlik görevlisi Fevzi Erkoç (48), toplam 54 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın çocukları park, cami tuvaleti ve evinin kömürlüğünde istismar ettiği ve para verdiği ileri sürülmüştü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2519 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim