• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 14 °C

Tedavi ettiği hastalığı yakalanınca kendi metoduyla 15 kilo verdi

Tedavi ettiği hastalığı yakalanınca kendi metoduyla 15 kilo verdi
Bursa'da, kendi muayenehanesinde hizmet veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Abdullah Günen, uzun yıllardır tedavisini yaptığı “uyku apnesi” hastalığına yakalanınca, özel bir metotla 3 ayda 15 kilo verdi.

Çevresinde sportif özellikleri ve hareketli yaşamıyla bilinen 30 yıllık doktor Günen, bir süre önce kalp rahatsızlığı ve kullandığı antidepresan ilaçlar nedeniyle inanılmaz kilo aldığını kaydetti.

KİLO ALINCA UYKU APNESİ BAŞLADI

Bugünden itibaren yaşadığı süreci anlatan Günen, “57 yaşındayım. Çok hızlı bir doktordum. 30 yıl önce Türkiye tekvando şampiyonalarına katıldım. Fakat bir süre önce rahatsızlığım ve kullandığım ilaçlar bana korkunç bir kilo aldırdı. Yine spora ve gıdalarıma dikkat ettim ama bir türlü kilo veremedim” dedi.

Kilonun verdiği sıkıntılar nedeniyle yıllardır tedavisini yaptığı “uyku apnesi” hastalığına yakalandığını anlatan Günen, şöyle konuştu:

"BİR TERZİ OLARAK KENDİ SÖKÜĞÜMÜ DİKEMEDİM"

“Horlamaya başladım, uykuda nefesim duruyordu. Uykuya doymuyordum, hep uyumak istiyordum. Gece gündüz uyuyordum. Artık karşımdakilere zarar verme durumum başlamıştı. Araba kullanırken uyuyordum. Yani bir anlamda terzi kendi söküğünü dikememişti. İnsanları iyileştirmek isterken bu hastalığa kendim yakalandım.”

"KOLAYLIKLA 3 AYDA 15 KİLO VERDİM"

abdullah-gunen.jpgBu durumun yaşam kalitesini tamamen bozduğunu ve hayattan koptuğunu dile getiren Günen, şunları kaydetti:

“Bir erkeğin bel kalınlığı 102 santimetreyi, kadının ise 88 santimetreyi geçiyorsa bu kişilerde insülin direnci var demektir. Bunun arkasından da kalp damar hastalıkları, tansiyon ve uyku apnesi sorunları tek tek gelir. Ben de inat ettim ve uluslararası bir markadan aldığım özel metotla yaşam tarzımı değiştirdim. Günde 3 defa yemek yedim, aralarını 5 saat olarak tuttum. Akşam saat 21.00'den sonra yemedim. Periyodik kan tahlilleri vererek bana en uygun gıdaları tespit ettim. Yağ yapan ve yapmayan besinleri kişiye özgün olarak tespit edebiliyorduk. Kolaylıkla 3 ayda 15 kilo verdim.”

"ŞİMDİ ÇOK MUTLUYUM VE YERİMDE DURAMIYORUM"

Uyku apnesi sendromunda doktorların çok tartıştığını vurgulayan Abdullah Günen, “Birçok doktor bu konuda 'benim dediğim doğru' der ama kimse kimseyi ikna edemez. Ama tüm doktorların ortak bir kararı vardır; 'kilo verme', ben de bu yoldan hareketle 15 kilo verdim. Artık kilo da almıyorum. İstediğim gibi azaltıp, çoğaltabiliyorum. İki durumun arasındaki fark inanılmaz. Herkes benden kaçıyordu, şimdi çok mutluyum ve yerimde duramıyorum” diye konuştu.

Günen, iradesi olan herkesin kolaylıkla kilo verebileceğini kaydederek, şunları söyledi:

“Stanford Üniversitesi 208 hasta üzerinde çalışma yapmış. İnsülin direnci az, orta ve yüksek olan 70'er kişilik 3 grubu 11 yıl takip etmiş. Direnci az olanlarda hiç kimse hastalanmamış. Orta olanlardan 11'i hastalanmış ve 2 kişi ölmüş. Çok olanların da 4'ü hayatını kaybetmiş. Yani bu işin temelinde insülin direncini yenmek yatıyor.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim