• BIST 9123.21
  • Altın 2323.393
  • Dolar 32.3527
  • Euro 34.951
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

TEİS: Tarım bakanlığı eczaneleri gıda işletmesi (!) olarak görüyor

TEİS: Tarım bakanlığı eczaneleri gıda işletmesi (!) olarak görüyor
Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, bebek mamalarının ve bitkisel ilaç ruhsatlarının Sağlık Bakanlığı'ndan alınması gerektiğini belirtti

İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce, eczanelerin gıda tanımı içinde yer alan takviye edici gıdalar ile çocuk mamaları ve benzeri ürünleri satabilmeleri için Tarım Bakanlığı'ndan “İşletme Kayıt Belgesi” alması gerektiği yönündeki kararına, TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, “Verdiği izin ve ruhsatlarla ülkemizi adeta bitkisel ilaç çöplüğüne dönüştüren Bakanlığın İstanbul İl Müdürlüğü’nün son kararı sendikamızca hayretle karşılanmıştır. Üstelik süre verilmiş; eczane açtıktan 30 gün içinde başvurup, 3 ay içinde Tarım Bakanlığına kayıt yaptırıp “işletme kayıt belgesi” almak zorundaymışız (!)” diyerek tepki gösterdi.

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı eczanelerimizin çocuk maması, takviye edici gıda adı verilen BİTKİSEL İLAÇLARI satabilmesi için kendisinden işletme kayıt belgesi alıp, GIDA İŞLETMESİ olmamızı istiyor” diyen TEİS Genel Başkanı Eczacı Nurten Saydan, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti:

“TEİS olarak kurulduğumuz günden beri bebek mamalarının ve ilaç şekli verilmiş (kapsül, draje, damla, tablet vs) bitkisel ilaçların ruhsatlarının Sağlık Bakanlığı'ndan alınması ve sadece eczanelerimizden verilmesi gerektiğini söyledik.

Çocuk bezlerinin ve oyuncaklarının iznini Sağlık Bakanlığı verirken, bebek mamalarının izninin Tarım Bakanlığı’ndan alınması izah edilemez bir çelişkidir.

Ülkenin tek sağlık otoritesi “anne sütünün önemini “ vurgularken, Tarım Bakanlığı’nın izni ile marketlerde, bakkallarda, internet ortamında özendirilerek bebek maması satılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı'nın, çocuk bezleri, oyuncaklara verdiği özeni bütün bebek mamalarına da göstermesini ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bebek mamalarının kontrol, izin, denetim yetkilerinin devir alınmasının çok önemli olduğunu altını çizerek tekrar vurgulamak istiyoruz.

“BİTKİSEL” KILIFINA UYDURULAN İLAÇLAR TOPLATILAMIYOR

İzinleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan verilen, vatandaş sağlığını tehdit eden, zehirleyen, hatta öldüren bitkisel ilaçlar, gıda takviyesi ve diyet ürünleri; internette, marketlerde eğitimsiz ve ehil olmayan kişilerce satılmakta ve bu durum Tarım Bakanlığı’nca kontrol dahi edilememektedir. Durum o kadar vahimdir ki; Şişmanlık, kalp, diyabet gibi rahatsızlıklarla ilgili Bitkisel kılıfına uydurularak ilaç gibi satılan ürünlerin toplatılması bile Tarım Bakanlığı’nca yapılamamaktadır.

Vatandaşlarını ve sağlığını düşünerek hareket etmesi gereken Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 5 yıl üniversite eğitimli eczacılarca Sağlık Bakanlığından ruhsat alınarak açılan eczanelerden bu gibi olumsuzlukları önlemek için yardım isteyeceği yerde “mama ve bitkisel ürün “ satacaksan “izin belgesi” alacaksın demektedir.

ECZANELER GIDA İŞLETMESİ DEĞİLDİR !

Bu ülkenin eczane eczacıları sadece Sağlık Bakanlığı’ndan izin ve ruhsat alırlar ve sadece Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenirler.

TEİS olarak, İstanbul Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, mama ve bitkisel ilaç verebilmek için şart koştuğu “işletme kayıt belgesi “ alınması istemini protesto ederek, kabul etmiyoruz.

Bu ülkenin eczacılarının “ECZANELERİ” eczanedir, GIDA İŞLETMECİLERİ asla olmayacaktır.

il-gida-tarim-ve-hayvancilik-mud.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4761 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim