• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Tekin'den Kılıçdaroğlu'na belgeli destek

Tekin'den Kılıçdaroğlu'na belgeli destek
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, geçtiğimiz gün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sağlık Bakanı Recep Akdağ hakkında ortaya attığı iddialara ilişkin bazı belgeler ortaya koydu.

Basına, soruşturmayı durduran yazıyı gösteren Tekin, ''Akdağ soruşturmayı neden durdurduğunu açıklasın'' dedi.

Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Van'da yürütülen bir yolsuzluk soruşturmasını valiliğe yazı yazarak durdurduğunu iddia etmişti. Kılıçdaoğlu'nun bu açıklamasının ardından Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de iddialara ilişkin bazı belgeler ortaya koydu. Gazi Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açılışına katılan Tekin, daha sonra basın mensuplarına yolsuzluk iddiası ile ilgili açıklama yaptı.

Tekin, "Sayın genel başkanımız katıldığı bir televizyon programında Sağlık Bakanlığı'nda yapılan bir ihale ile ilgili bir yolsuzluğu açıklamıştı. İhale yolsuzluğu ile ilgili iki müfettiş görevlendirilmiş ve giden iki tane müfettiş raporlarını getirmiş ve bu rapor doğrultusunda Teftiş Kurulu başkanı savcılığa yazı yazmış. Savcılığa yazı yazıldıktan bir gün sonra Sağlık Bakanı diyor ki 'derhal o soruşturmayı durdurun, ben yeni müfettiş tayin edeceğim.' Yani yandaş medya, yandaş iş adamı, yandaş yargı, şimdi yandaş müfettiş göndereceğim. Yani bakan bu soruşturmanın durdurulması için yazı yazmış, belgeleri de burada. Bakanın kendi imzası var. Yine burada teftiş kurulu başkanının savcılığa yazdığı yazı var. Benim asıl merak ettiğim acaba savcılık burada nasıl bir işlem yaptı. Umarım bir açıklama gelir. Sağlık Bakanı da cevap verecektir diye düşünüyorum" dedi.

Gürsel Tekin açıklamasına devam ederken gürültünün yükselmesi üzerine 'ilçe başkanı nerde?' diyerek gürültünün susturulmasını istedi. Gürültünün bitmesi ile açıklamasına devam eden Tekin, "Firma hangi firma bilmiyorum. Sonuç itibari ile hastanede yapılan bir ihale var. Bedeli ne olursa olsun bunun bir önemi yok. Ama somut müfettiş belgeleri var. Bu ihalede yolsuzlukların yapıldığını, bu yolsuzluktan dolayı da savcılığa yazı yazıldığı, tam savcılığa yazı yazıldığı gün Sağlık Bakanı'nın da bu soruşturmayı durdurması için yazdığı yazı var. Bizi burada ilgilendiren bir soruşturma yapılırken Sağlık Bakanı hangi gerekçelerle bu soruşturmanın durdurulmasını istedi. Bunu açıklasın" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekili adayı Sinan Aygün'le ilgili açıkladığı belgeye de değinen Tekin, "O bir belge değildir. Asıl belge budur" diyerek elindeki belgeleri gösterdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2626 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim