• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

Teknoloji sağlık düşmanı mı?

Teknoloji sağlık düşmanı mı?
Cep telefonlarının kansere neden olması ya da fast food beslenmenin obeziteye zemin hazırlaması, modern hayatın cilveleri...

Cep telefonlarının kansere neden olması ya da fast food beslenmenin obeziteye zemin hazırlaması, modern hayatın cilveleri... Cosmopolitan dergisi, sağlığımızı tehdit eden detayları masaya yatırdı...
 

CEP TELEFONLARI
UYKU SORUNUNA ZEMİN HAZIRLAR
Saat 18.30'dan sonra kahve içmeyi bıraktınız ama yine de uyku tutmuyor mu? Uykusuzluğunuzun altında yatan temel neden kahve yerine cep telefonunuz olabilir! Uzmanlara göre, cep telefonları uyku düzeninde önemli bozukluklara yol açabiliyor. Telefonlardan yayılan radyo dalgaları, beynin stres dengeleme merkezini olumsuz etkiliyor.

PLASTİKLER
SU İÇERKEN BİLE RİSK ALTINDAYIZ
BPA (Bisfenol-A), plastik eşyaları daha sert ve dayanıklı yapmak üzere kullanılan kimyasal bir madde... Ve bu madde, biberonlardan saklama kapları ve su şişelerine kadar pek çok eşyanın yapımında kullanılıyor. İsveç ve ABD'de yasaklanan bu maddenin en önemli yan etkisinin, östrojen hormonunu taklit etmesi olduğu söyleniyor. Uzmanlara göre, bu durum kadınlarda doğurganlığı etkiliyor, kanser ve kalp hastalıkları riskini artırıyor. İngiliz Besin Standartları Ajansı ise, BPA'lı kaplardan yiyeceklere ve suya geçen miktarın çok çok az olduğunu, insan sağlığını etkilemediğini öne sürüyor...

MP3 ÇALARLAR
İŞİTME BOZUKLUĞU NEDENİ
MP3 çalardan müzik dinlemek hoşunuza gidiyor olabilir ama araştırmalar, 80 desibelin üzerindeki tüm gürültülerin işitme kaybına yol açabileceğini gösteriyor. MP3 çalarların sesi, bazen 100 desibelin üzerine çıkabiliyor ve bu nedenle de, uzun süre bu şekilde müzik dinleyenler, işitme duyularını riske atabiliyor. Öte yandan, günümüzde pek çok kişi, bu yaptıklarının sağırlık gibi sorunlara yol açabileceğini bilmeden, uzun saatler boyunca, kulaklıkla müzik dinliyor. Yüksek ses nedeniyle oluşan işitme kaybı ise yavaş yavaş ortaya çıkıyor!

HAZIR YEMEKLER
GERÇEK YAĞ DEPOSU
Pek çok insan haftada en az bir-iki kez karnını hazır yemeklerle doyuruyor. Fakat uzmanlara göre, sağlığımız açısından hiç de iyi bir şey yapmıyoruz. Çünkü bu besinler gerçek birer yağ ve tuz deposu... Aşırı yağ ve tuzun kalp hastalıklarından kansere, yüksek tansiyondan böbrek sorunlarına kadar pek çok hastalığa yol açtığını hatırlatmamıza da sanıyoruz gerek yok.

KOKULU MUMLAR
KANSERE DAVETİYE!
Evlerin havasının temiz olmadığını düşünen pek çok kişinin yaptığı ilk şey, sprey ya da kokulu mumlardan medet ummaktır. Fakat spreylerin kapağını açmadan önce bir kez daha düşünmekte fayda var. Çünkü bu tip ürünler 'fitalat' adlı bazı karsinojen (kanser oluşumunu harekete geçirebilen) kimyasallar içerebiliyor. Bunların kansere yol açıp açmadığı halen araştırılıyor olsa da, baş ağrısı gibi sağlık sorunlarına neden oldukları biliniyor. Parafin mumlar da karsinojen maddeler içeriyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2931 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim