• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen ilçe devlet hastanelerinde hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçiler

Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen ilçe devlet hastanelerinde hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçiler
Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen ilçe devlet hastanelerinde hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçiler ile ilgili duyuru yayımlanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen ilçe devlet hastanelerinde hizmet alımları kapsamında çalıştırılan işçiler ile ilgili duyuru yayımlanmıştır;

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Strateji Geliştirme Başkanlığı

 

Sayı: B.10.0.SGB.0.84.00.01/949 -12433 21.11.2011

Konu: Devredilen ilçe devlet

          hastanelerinde hizmet alımları

          kapsamında çalıştırılan işçiler.

 

….……… VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

Bilindiği üzere 28.09.2011 tarihli ve 39617 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe giren “Sağlık Bakanlığına Bağlı İlçe Devlet Hastanelerinde Entegre Sağlık Hizmeti Sunulmasına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönerge” gereği, yönerge ekinde isimleri belirtilen E-II ve E-III grubu İlçe Devlet Hastaneleri, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmiştir.

 

Bakanlığımıza ulaşan bilgilerden devir nedeniyle hizmet alımlarında mevcut sözleşmeler ve çalışan işçiler hususunda bazı tereddütlerin yaşandığı, devir gerekçe gösterilerek yeni çıkılacak olan hizmet alımlarında fazla olan işçi sayısının eksiltilerek ihaleye çıkıldığı veya çıkılmak istenildiği, bu durumunda mevcut çalışan işçiler arasında tedirginliğe yol açtığı tespit edilmiştir.

 

Bu sebeple devredilen hastanelerin hizmet alımlarında oluşabilecek tereddütleri gidermek amacıyla aşağıdaki hususların açıklanmasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

1. Mezkûr Yönergede de belirtildiği üzere devredilen ilçe devlet hastaneleri tarafından imzalanan diğer sözleşmeler gibi, hizmet alımlarına yönelik sözleşmelerin yükümlülükleri sözleşme bitimine kadar il sağlık müdürlüklerince yerine getirilecektir.

2. Bakanlığımızca yayımlanan 12/05/2009 tarihli ve 2009/32 sıra nolu genelgede de belirtildiği üzere işçi sayısı fazla olan kurumlarımızda (devredilen hastaneler de dâhil), kendi istekleri ve 4857 sayılı İş Kanunu gereği işten ayrılanlar hariç mevcut işçi sayısı ile devam edilecektir.

3. İl Sağlık Müdürlüklerince yapılacak olan yeni hizmet alım ihaleleri kapsamında çalıştırılacak işçi sayısı, devredilen hastanelerde devir tarihi itibarıyla çalıştırılan mevcut işçilerin toplam sayısı dikkate alınarak belirlenecektir.

4. İl Sağlık Müdürlükleri yeni hizmet alım ihalelerini, devredilen hastanelerin mevcut sözleşmelerinin sona erme tarihlerini dikkate alarak yapacaklardır.

5. Hizmet genişlemesi, hizmet aksaması gibi nedenlerle mevcut işçi sayısının artırılması zaruri hale geldiğinde bu ihtiyaçlar öncelikle İl Sağlık Müdürlüğünün hizmet alımı kapsamında çalıştırdığı toplam işçi havuzundan karşılanacaktır. İhtiyaçlar karşılanamadığı takdirde gerekçeleri belirtilerek ilgi genelgeler doğrultusunda önceden olduğu gibi Bakanlığımız Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden izin talep edilecektir.

 

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Memet ATASEVER

Bakan a.

Başkan

 

DAĞITIM

Gereği:                                             Bilgi:

- 81 İl Valiliğine                           - Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne

- Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne


Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4205 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim