• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Terlemekten korkuyor musunuz?

Terlemekten korkuyor musunuz?
Yazın gelmesiyle birlikte en sıkıntılı durumlardan biri olan aşırı terleme sorunu ortaya çıkıyor. Ama korkmanıza gerek yok! Çözümü artık basit. Çünkü teknikler gelişti...

Yazın gelmesiyle birlikte en sıkıntılı durumlardan biri olan aşırı terleme sorunu ortaya çıkıyor. Uzmanlar, aşırı terlemenin kişinin sosyal hayattan kendini çekmesine varan sonuçlarının olduğunu anımsatarak 'Günlük yaşamı olumsuz etkileyen bu olgunun tedavisinde günümüzde kullanılan teknikler oldukça yaygın olarak kullanılmaya başlanmıştır. Aşırı terleme hastalık belirtisi de olabilir, bir hekime başvurulmalıdır' dediler.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroğlu, yapılan fiziksel aktivite, stres, kilo fazlalığı, ruhsal durumumuz ve hava sıcaklığının terlemeyi arttırdığını söyledi. Serdaroğlu, “Ayrıca tiroid hastalıklarında, hormonal dengesizliklerde, hamilelik ve menapoz sonrasında, böbreküstü bezlerinin bazı hastalıklarında ve bazı ilaç kullanımlarında, hipoglisemi ataklarında terleme artışı olabilir ve hastalık belirtisi olarak kabul edilebilir” dedi. Vücudun “tuz ve su dengesi” için de terlemenin önemli olduğunu anımsatan Serdaroğlu, özetle şunları kaydetti:

“Terlemenin tedavisi ile ilgili günümüzde kullanılan teknikler oldukça gelişti. Aşırı terleme için biz estetik cerrahların genellikle tercih ettiği yöntem koltuk altına botox uygulamalarıdır. Terlemenin yoğun olduğu koltuk altına yaklaşık 10-13 noktadan 1-2 cm aralıklarla yapılacak olan botox enjeksiyonları ağrısız ve 10 dakilalık bir işlemdir. Uygulama sonrası 2-3 gün içinde terlemede azalma hissedilir, yaklaşık 4-6 ay kadar etkili olarak problem ortadan kaldırır. Göğüs cerrahlarının uyguladığı ‘torakal sempatektomi’ yönteminde koltuk altındaki birkaç yerden ufak kesilerle girilerek sempatik sinir ganglionlarının cerrahi tahribatıyla terleme yok edilebilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3090 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim