• BIST 9104.98
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

Terlemezse ölecek!

Terlemezse ölecek!
Şanlıurfa' da milyonda bir görülen 'Ter bezi' hastalığına yakalanan talihsiz genç yıllardır hiç terlemezken yaşayabilmek için sürekli kendini suyla ıslatıyor.

Türkiye'de eşine rastlanmayan amansız hastalıkla pençeleşen genç, doktorlarda çare bulamazken yetkililerden yardım istedi.

Şanlıurfalı 22 yaşındaki Mehmet Şükrü Şeker, doğuştan yakalandığı hastalık nedeniyle ölümle sürekli burun buruna geliyor. Terlemediği için vücut ısısı sürekli yükselen talihsiz genç kendisini sürekli suyla ıslatarak serinlemeye çalışıyor. Amansız hastalığı nedeniyle küçük yaşta bütün dişleri dökülen ve hiçbir iş yapamayan gencin durumu görenlerin yüreklerini burkuyor.

Türkiye'nin bir çok hastanesine götürülen gencin hastalığı ile ilgili doktorlar detaylı açıklama yapamıyor. Yüzlerce kez ölümle burun buruna gelen ve evden çıkamayan genç avluda sürekli üzerine su dökerek ateşini düşürmeye çalışıyor.

Sıcak havada çalışamadığını ifade eden Mehmet Şükrü Şeker, "üzerime su dökmeden duramıyorum. Yani susuz yaşayamıyorum. Bu hastalığın tıpta bir çaresi yokmuş ve milyonda bir görülüyormuş. Tedavi için bir çok hastaneye gittim ama doktorlar bile hastalığımı görünce hayret etti. Çalıştığım zaman ateşim yükseliyor ve baygınlık geçiriyorum. Sinir sistemlerimde etkilendiği için sürekli bayılıyorum. Dışarıda, sokakta gezerken çoğu kez bayılıyorum ve gözümü hastanede açıyorum" dedi.

Doğuştan hastalık nedeniyle dişlerinin tamamen döküldüğünü de anlatan Şeker, takma dişlerle yemek yemekte güçlük çektiğini sözlerine ekledi.

Oğlunu durumu karşısında büyük bir acı yaşadığını anlatan baba Müslüm Şeker, "Oğlum doğuştan rahatsız ve ter bezleri yok. Tabi bunun için yıllarca hastane hastane dolaştık ve bu hastalığın tedavisinin olmadığını söylediler" diye konuştu.

Baba Müslüm Şeker oğluna rapor çıkarmak istediğini ancak Sağlık Kurulu kitapçıklarında bu hastalıkla ilgili hiçbir veri olmadığı için rapor verilmediğini belirterek, "Ben şuanda çok şükür oğluma bakıyorum. Ama yarın yanında olmayabilirim. Bu nedenle oğlum çalışamadığı için onu devlet güvencesi altına almak istedim. Bu hastalık ta Sağlık Kurulu kitapçığında olmadığı için çalışamaz raporu vermediler" dedi.

Oğlunun bu hastalık nedeniyle askerlik yapamadığını da söyleyen baba Müslüm Şeker, "Oğlumu askeri bir hastaneye götürdük ve oradaki doktor bize oğlumun 1 saat çalışması halinde beyin kanaması geçirerek ölebileceğini söyledi. Bu nedenle askerlikten muaf tutuldu" şeklinde konuştu.

Baba Müslüm Şeker, oğlunun bu durumuna rağmen Sağlık Kurulu'nun ancak yüzde 20 iş görmez raporu verdiğini ifade ederek, "Sağlık Kurulu'ndaki doktorlar kitapçığı çıkararak hastalıkla ilgili hiçbir verinin olmadığını söyledi. Bakanlıktan kendilerine bu hastalıkla ilgili hiçbir talimatının bulunmadığını söylediler. Sorunumuzu bakanlığa ileterek çözebileceğimizi söylediler. Sağlık Bakanlığı'na sorunumuzla ilgili mektup yazdık ancak bir sonuç alamadık. Sonuç olarak Ankara'ya gidip günlerce bu iş için dolaşacak ekonomik durumumuz yok" diye konuştu.

Baba Müslüm Şeker son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanından yardım istediklerini anlatarak, oğlunun tedavisi için destek istedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2235 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim