• BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Teröristlerin altına tünel kazdığı hastane hizmete açıldı

Teröristlerin altına tünel kazdığı hastane hizmete açıldı
Resulayn’da PKK/PYD’nin altına tüneller kazdığı, bölgeden kaçarken büyük zarar verdiği hastane Türkiye tarafından bir ayda onarıldı. Hastanede kadın doğum, çocuk ve acil servis klinikleri 24 saat hizmet veriyor


Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Resulayn'da YPG/ PKK'nın büyük zarar verdiği hastane, Sağlık Bakanlığı'nca yapılan onarım çalışmasının ardından bir ay sonra yataklı servisleriyle hizmete girdi. Bodrum katına tünel kazılan, birçok odasına el yapımı patlayıcı (EYP) yerleştirilen ve sözde karargah haline getirilen hastanede, ilk önce güvenlik güçlerince yapılan tarama faaliyetleri sonucunda EYP'ler etkisiz hale getirildi.Sağlık Bakanlığı, hummalı şekilde tadilatı gerçekleştirerek, hastaneyi hizmete hazır hale getirdi. Bakanlığın kadın doğum, acil ve çocuk poliklinikleri personeli, Suriyeli hastalara şifa dağıtmaya başladı.

HALK MİNNETTAR

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, "Hastanemizi şu an 12 yataklı hizmete sunduk. Ultrason, laboratuvar, röntgen, eczane hizmeti veriyoruz. İlerleyen dönemde hastane 200 yataklı hizmet verecek. Suriyeliler de sağlık hizmetlerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

KOMANDOLAR KÖY HALKIYLA BİRLİKTE OKUL ONARDI

Milli Savunma Bakanlığı, terör örgütü PKK/YPG'nin zarar verdiği Resulayn'ın Nukra köyündeki okul binasının Şanlıurfa Valiliği, komandolar ve köy halkınca onarıldığını bildirdi. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, okulun elektrik tesisatının yenilendiği, kapı ve pencereleri onarıldığı belirtildi. Görüntülerde Mehmetçik'le sıra taşıyan köy çocuklarının mutluluğu gözlerinden okunuyor.

MSB PAYLAŞTI: RESULAYN'DA TARIM VE HAYVANCILIK BAŞLADI

Milli Savunma Bakanlığı'nın (MSB) sosyal medya hesabından, terör baskısının sona erdiği Resulayn'da vatandaşların tarım ve hayvancılık faaliyetlerine başladığına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Vatandaşların hayvan otlattığı ve tarla sürdüğü görüntülerin yer aldığı Twitter paylaşımında, "Terör örgütü PKK/YPG'nin baskı ve zulmünden kurtarılan Rasulayn'da hayat normale dönmeye devam ediyor. Terör baskısının sona ermesiyle halk, temel geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yeni yeniden başladı" ifadeleri kullanıldı. Afrinliler, "Okullar, hastaneler açıldı, iş yerleri hareketlendi. Türkiye hayat için ne lazımsa hepsini yaptı. Dışarıdan Afrin'e gelip yerleşenler var. Türk halkına ve Erdoğan'a minnettarız." diyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1786 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim