• BIST 9645.02
  • Altın 2410.846
  • Dolar 32.5611
  • Euro 34.7004
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Teşhisle İlişkili Gruplar Uygulamasına İlişkin Yapılacaklar

Teşhisle İlişkili Gruplar Uygulamasına İlişkin Yapılacaklar
Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından "Teşhisle İlişkili Gruplar Uygulamasına İlişkin Yapılacaklar " konulu duyuru yayınlandı.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından "Teşhisle İlişkili Gruplar Uygulamasına İlişkin Yapılacaklar " konulu duyuru yayınlandı.

Teşhisle İlişkili Gruplar Uygulamasına İlişkin Yapılacaklar

Daha önceki tarihlerde Bakanlığımızca belirlenen 50 hastanenin Kasım dönemine ilişkin sağlık hizmeti bedellerinin Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) ve Branş Bazlı Ayaktan Gruplar (BBaG) sistemi doğrultusunda planlanarak ödeneceği hususu ilgide kayıtlı yazımız ile duyurulmuş idi.

İlgili hastanelerin 01 Kasım 2010 tarihi saat 00.00'dan 30 Kasım 2010 tarihi saat 23.59'a kadar olan süre içerisinde taburcu olan ve ayaktan sağlık hizmeti alan tüm hastalara ilişkin verilerini "TİG Klinik Veri programı" aracılığıyla Bakanlık sunucusuna göndermeleri ve Kasım ayına ilişkin sağlık hizmeti bedellerinin belirlenmesi hakkındaki makam onayları ekte sunulmuştur.

T.C.

SAĞLIK BAKANLIĞI

Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı   : B.10.0.THG.0.07.00.06/804-99-43823                                            03/11/2010

Konu : Teşhisle İlişkili Gruplar Uygulamasına
             İlişkin Yapılacaklar

 

 

…………..VALİLİĞİNE

(İl Sağlık Müdürlüğü)

 

ilgi: 18/10/2010 tarih ve B.10.0.THG.0.07.00.06/804-99/41588 sayılı yazımız.

 

Bakanlığımızca Ek'teki listede yer alan 50 hastanenin Kasım dönemine ilişkin sağlık hizmeti bedellerinin Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) ve Branş Bazlı Ayaktan Gruplar (BBaG) sistemi doğrultusunda planlanarak ödeneceği hususu ilgide kayıtlı yazımız ile duyurulmuş idi.

 

Kasım 2010 dönemine ilişkin "TİG Klinik Veri programı"na Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) ve Branş Bazlı Ayaktan Gruplar (BBaG) veri girişlerine ilişkin olarak Kurumlarımız tarafından yerine getirilmesi gereken hususlar noktasında aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda görülmüştür.

 

İlgili hastanelerin 01 Kasım 2010 tarihi saat 00.00'dan 30 Kasım 2010 tarihi saat 23.59'a kadar olan süre içerisinde taburcu olan ve ayaktan sağlık hizmeti alan tüm hastalara ilişkin verilerini "TİG Klinik Veri programı" aracılığıyla Bakanlık sunucusuna göndermeleri gerekmektedir. 01 Kasım 2010 tarihi öncesinde taburcu olan ve ayaktan sağlık hizmeti alan hastalara ait herhangi bir veri girişi kesinlikle yapılmayacaktır.

 

Kodlamacılar sadece 01 Kasım- 30 Kasım 2010 tarihleri arasında taburcu olan ve ayaktan sağlık hizmeti alan hasta dosyalarındaki verileri sisteme gireceklerdir. Kodlama odasında eski dosya bulunmadığı ve 01 Kasım 2010 tarihi öncesi döneme ilişkin veri girilmediği hususu hastane TİG yöneticileri tarafından tutanak altına alınacak olup, bu hususun takip ve gözetim yükümlülüğü hastane TİG yöneticilerince yerine getirilecektir.

 

Ayaktan sağlık hizmeti alan hasta sayılarını branş bazında "TİG klinik veri programı üzerindeki BBaG modülüne haftalık olarak gireceklerdir. İlgili zaman aralıkları BBaG modülünden takip edilecek olup bu konuda gerekli takip ve kontrollerin yapılması Başhekimlerin sorumluluğu altındadır.

 

01-30 Kasım tarihleri arasında taburcu olan hastalara ilişkin protokol numarası ve taburcu tarihi içeren aylık listeler yapılacaktır. TİG sorumlu yöneticileri tarafından sisteme şifre ile erişilerek web arayüzünden dönem sonunda tüm girilmiş hasta listelerinin çıktısı alınacaktır. Bu verilerin TİG'e gönderilmiş olduğu hususu bir tutanak altına alınarak dosyalanacaktır. Aynı şekilde TİG sorumlu yöneticisi tarafından ayaktan sağlık hizmeti alan hastalara ilişkin sisteme girilmiş BBaG sayılarının da web arayüzünden çıktısı alınarak tutanak altına alınıp dosyalanacaktır.

 

Bakanlığımızca "TİG Klinik Veri programı" kullanıcı şifreleri güvenlik amacıyla iki ayda bir değiştirilecektir. Bakanlığımızca şifre verilen personelin kurumdan ayrılması halinde Baştabiplik tarafından Bakanlığımıza bilgi verilerek en kısa sürede şifrenin iptali sağlanacaktır.

 

TİG yöneticilerine daha sonraki tarihlerde kendi hastane verilerini görebilmeleri amacıyla şifre verilecek olup, şifrenin ne zaman ve nasıl verileceği hususu www.tig.saglik.gov.tr sayfasından bilahare duyurulacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Dr. Hasan GÜLER
Bakan a.
Genel Müdür Yardımcısı V.

Ekler: Uygulamaya Geçilecek 50 Hastane Listesi

 

DAĞITIM:

Ankara, Antalya, Adana, Erzurum, İstanbul, Kayseri, İzmir, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Malatya, Adana, Nevşehir, Trabzon, Kırıkkale, Osmaniye, Bursa, Aydın, Mersin, Rize, Niğde, Çorum, Hatay, Adıyaman, Balıkesir, Afyonkarahisar, Van, Denizli, Zonguldak, Diyarbakır, Elazığ, Konya, Manisa, Kocaeli, Tekirdağ, Kırşehir, Kırklareli Valilikleri

 

 

<:o:p>Duyurunun Aslı İçin Tıklayınız.

Bu haber toplam 13073 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim