• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

THY'nin kilolu hostesleri bıçak altına yatıyor

THY'nin kilolu hostesleri bıçak altına yatıyor
Kilo aldığı için 6 ay görevden uzaklaştırılan THY personeli, yeniden ‘fit' olabilmek ve işine dönmek için estetikçilere ve spor salonlarına koştu. Altı ay içinde ‘standart' kilolarına inen kabin memurları göreve dönebilecek.

Kilo aldığı için 6 ay görevden uzaklaştırılan THY personeli, yeniden ‘fit' olabilmek ve işine dönmek için estetikçilere ve spor salonlarına koştu. Altı ay içinde ‘standart' kilolarına inen kabin memurları göreve dönebilecek.

Kilo aldığı için 30 kabin memurunun 6 ay ücretsiz izne çıkarılmasıyla işsiz kalma korkusuna düşen Türk Hava Yolları çalışanları, estetikçilere, diyetisyenlere ve spor merkezlerine koştu. Ücretsiz izne çıkarılanlar da dahil olmak üzere birçok kabin memuru, fazla kilolarından kurtulmak için sıkı diyet programlarına başlarken yağ, aldırma, yüz gerdirme gibi estetik operasyonlar için bıçak altına bile yatanlar var. Fazla kilolarından dolayı ücretsiz izne çıkarılan THY çalışanlarından Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) Başkanı İzzet Levi, "TASSA olarak hostes ve kabin memurlarımız için diyetisyen, spor salonları ve estetik merkezleriyle toplu anlaşmalar yaptık. Kabin memurlarımızı bu kurumlara yönlendiriyoruz. Zayıflayan kabin memurlarımız işlerine tekrar geri dönecek" diyor.
Esteworld Medikal Direktörü Dr. Servet Terziler, diyet programlarının yanı sıra süreci hızlandırmak için liposuction gibi cerrahi müdahale isteyen hostesler de olduğunu belirtirken, ismini vermek istemeyen bir estetik cerrahı ise "Şu anda birçok hostes hastam var. Özellikle orta yaşlılar yüz gerdirme, botox, dolgu, silikon gibi taleplerde bulunuyor" açıklamasını yapıyor.
 
THY ölçümlere devam ediyor
Türk Hava Yolları, yönetmeliğinde yer alan boy-kilo kriterine uymadığı gerekçesiyle 30 kabin memurunu ağustos ayı başında, 6 ay süresince ücretsiz izine çıkarmıştı. Bu süre içinde THY'nin belirlediği ideal kiloya düşen kabin görevlileri tekrar işbaşı yapacak. Kilo veremeyenlerin ise işine son verilecek. THY konuyla ilgili açıklamasında, "Tüm hava yollarında kilo ve boy kriterleri önemli faktördür. Bu kriterler bu meslekte hem görsellik açısından hem de hareket kabiliyeti açısından önemlidir" demişti.
THY, boy ve kilo ölçümüne devam ediyor. Fazla kilolarını verdiği için göreve geri dönenler olduğu gibi, ücretsiz izinliler arasına yeni katılanlar da var.
 
İmdatlarına TASSA yetişti
‘Beni baştan yarat' diyerek estetikçilerin, diyetisyenlerin ve spor merkezlerinin kapısını çalan THY çalışanlarının imdadına Havayolları Kabin Memurları Derneği (TASSA) yetişti.
TASSA'nın Başkanı İzzet Levi de fazla kilo sorunu ile uğraşan THY çalışanlarından biri...
"Kilodan dolayı izine çıkarılan personel içinde ben de varım. 1.5 ayda 10 kilo verdim. Vermem gereken 5 kilo daha var" diyen Levi, TASSA olarak hostes ve kabin memurları için diyetisyen, spor salonları ve estetik merkezleriyle anlaşmalar yaptıklarını açıklıyor.
Sağlık, estetik ve spor merkezleriyle yaptıkları anlaşmaların, kilo vermekte zorlanan ve motivasyonu düşen kabin memurları için kolaylık sağladığı belirten Levi, "Bu süreçte yardımcı olmak için birçok firmadan talep geldi. Özel olarak hazırlanan diyet ve spor programlarıyla, sonuca sağlıklı ve çabuk ulaşmamız mümkün olacak. Ayrıca uygun fiyatlar ve ödeme koşullarıyla da kolaylık sağlanacak. 10 gün önce anlaşmalarımızı tamamladık" diyor.
 
Esteworld özel paket hazırladı
THY çalışanlarını zayıflatmak için anlaşılan firmalar arasında Esteworld Medikal de yer alıyor.
Esteworld Medikal Direktörü Dr. Servet Terziler, THY personelinin zorunlu diyet izni haberlerini okuyunca harekete geçtiklerini belirtiyor. "Diyetisyen ve doktorlarımızla değerlendirme yaptık. Kabin memurlarının, sağlıklı ve kalıcı olarak zayıflayabilmeleri için özel bir paket hazırladık. MLS, Ultra Liposuction gibi zayıflama teknik uygulamalarının yanı sıra sağlıklı beslenme programıyla kilo verebilecekler" diyen Terziler, THY personeli için 36 aya kadar taksit ve indirimleri kapsayan özel ödeme planı oluşturduklarını açıklıyor.
Oluşturdukları zayıflama paketi içinde estetik müdahalelerin de yer aldığını belirten Dr. Terziler şöyle devam ediyor: "Zayıflamak için yaptıkları diyet ve sporu, estetik operasyonlarla desteklemek isteyen hostes arkadaşlar da var. Hatta daha önce 3-4 kilo fazlalığı olduğu için liposuction yaptığımız, uçuşa devam eden THY personeli pilot hastalarımız da bulunuyor."
 
 
Amacımız sağlıklı bir şekilde işe dönmeleri
Op. Dr. Selahattin Yamaç - Obezite ve Sağlık Yaşam Merkezi AŞ Kurucu Ortağı
Fazla kilo sorunu yüzünden izne ayrılan THY çalışanları için ücretsiz olarak check-up yaptık. Dahiliye ve kardiyolojik incelemeleri tamamladık. Diyetisyenlerimiz gözetimindeki sağlıklı beslenme programına başlamak üzereler. Kişiye özel, mutli disipliner bir hizmet sunuyoruz. Dahiliye, kardiyoloji, psikolog ve diyetisyene kadar gelişmiş bir kadroyla kendilerine hizmet vereceğiz. Hedefimiz onları 3-6 ay içinde işlerine geri döndürebilmek.
 
Altı aylık üye olanlara altı ay ücretsiz üyelik tanıdık
Sevda Kaya - Fitness Port Spor Merkezi Yetkilisi
THY çalışanlarının şu anda yağ ölçümlerini yapıyoruz. Bu işlem bittikten sonra özel olarak oluşturulan programlarla spor yapamaya başlayacaklar. Kardio, aletli ve grup çalışmalarından da faydalanacaklar. THY çalışanları için altı ay ücretli ve sınırsız, altı ayda ücretsiz olmak üzere bir yıllık özel bir anlaşma yaptık. Zamanı daha iyi kullanabilmeleri için 6 ay ücretsiz olmak üzere daha rahat bir üyelik sistemi geliştirdik. Daha önce de bir pilot grubuna bu hizmeti vermiştik.

 
THY erkek ve kadınlar için uygun kiloyu şöyle belirliyor:
* Kadınların kilosu, boy ölçüsünden 100 çıkarıldığında kalan sayıdan en fazla 2 kilo yukarıda, 20 kilo da aşağısı.
* Erkekler için ise boy ölçüsünden 100 çıkarılınca kalan sayının 5 kilo yukarısı ya da 20 kilo aşağısı olarak hesaplıyor.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3946 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim