• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilmesi yapılmış olan “doku yapıştırmada/sızdırmazlık sağlamada kullanılan tıbbi malzemeler” ile ilgili önemli duyuru 46

Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilmesi yapılmış olan “doku yapıştırmada/sızdırmazlık sağlamada kullanılan tıbbi malzemeler” ile ilgili önemli duyuru 46
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından Tıbbi malzeme listeleri tıbbi malzeme alan tanımlarına eşleştirilmesi yapılmış olan “doku yapıştırmada/sızdırmazlık sağlamada kullanılan tıbbi malzemeler” ile ilgili önemli duyuru 46 yayımlandı.

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
DUYURU

04/05/2017

TIBBİ MALZEME LİSTELERİ TIBBİ MALZEME ALAN TANIMLARINA EŞLEŞTİRİLMESİ YAPILMIŞ OLAN “DOKU YAPIŞTIRMADA/SIZDIRMAZLIK SAĞLAMADA KULLANILAN TIBBİ MALZEMELER” İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DUYURU-46  

Bilindiği üzere; Kurumumuzca belirli tarihlerde yayımlanan eşleştirme duyuruları doğrultusunda SUT eki ve listelerine firmaların ürünlerini eşleştirmesi istenilmiştir. Bu kapsamda Kurumumuz resmi internet sitesinde 02.03.2016 tarihinde yayımlanmış olan “Tıbbi Malzeme Listeleri Tıbbi Malzeme Alan Tanımlarına Ürünlerin Eşleştirilmesi İle İlgili Önemli Duyuru-20” ile yatarak tedavilerde kullanılan tıbbi malzemeler kapsamında yer alan ve duyuru eki SUT kodlarına ürünleri olan tıbbi malzeme ithal ve/veya imal eden firmaların ürünlerini kendi beyanları doğrultusunda sistem üzerinden eşleştirmeleri istenilmiştir.

SUT eki EK-3A Birden Fazla Branşta Kullanılan Tıbbi Cihazlar Listesinde "DOKU YAPIŞTIRMADA/SIZDIRMAZLIK SAĞLAMADA KULLANILAN TIBBİ MALZEMELER" alan tanımı altındaki SUT kodlarına yapılan eşleştirmeler Kurumumuzca oluşturulan bilimsel komisyonlarca değerlendirilmiş ve uygun bulunmayan eşleştirmeler, "EK_Doku Yapıştırıcıları Komisyon Sonuçları" listesinde listelenmiştir. Yapılan bu çalışmalar doğrultusunda SUT kodu-barkod eşleştirmesinin uygun olmadığı tespit edilen ekli listede yer alan eşleştirmeler MEDULA’da 02.05.2017 tarihi itibariyle kapatılmıştır.

Söz konusu listelerde uygun bulunmayan eşleştirmelere itirazları olan firmaların 18.05.2017 tarihine kadar Kurumumuza bildirimde bulunmaları gerekmektedir. Yapılan itiraz başvurularında itiraz edilen ürünün eşleştirildiği SUT kodunda tarif edilen tıbbi malzeme alan tanımının hangi özelliklerine uyduğunun kanıtlayıcı belgelerle açıklanmasının, komisyonlarda değerlendirme noktasında kolaylık sağlayacağı düşünüldüğünden başvurularda itiraz edilen barkodlara ait ayrıntılı katalogların, bilgi ve belgelerin itiraz dilekçelerine eklenmesi hususunun da göz önünde bulundurulması önem arz etmektedir.

Bilgilerinize önemle duyurulur.

EK: EK_Doku Yapıştırıcıları Komisyon Sonuçları

 

Duyurunun aslı için tıklayınız

Duyurunun eki için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5301 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim