• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

TİKA tarafından yenilenen Gorajde Kanton Hastanesi'nin açılışı yapıldı

TİKA tarafından yenilenen Gorajde Kanton Hastanesi'nin açılışı yapıldı
Başbakan Yardımcısı İşler, Bosna Hersek'te İşler, Gorajde Kanton Hastanesi'nin TİKA tarafından yaptırılan kat tadilatı ile ek kat inşaatının açılış törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bosna Hersek'teki temasları kapsamında, ülkenin doğusundaki Gorajde kentinde, Gorajde Kanton Hastanesi'nin Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından yaptırılan birinci ve ikinci kat tadilatı ile ek kat inşaatının açılışına katıldı.

İşler, törende yaptığı konuşmada, önemli bir eserin açılışına katılmak üzere bir araya geldiklerini, iki ülke arasındaki derin tarihi kökler üzerine inşa edilmiş iyi ilişkiler ve işbirliğinin büyüklüğüne bir kez daha şahitlik ettiklerini söyledi.

"Özellikle ifade etmek isterim ki derin acılar yaşayan Bosna'nın sadece bir ihtiyacının karşılanmasını temin maksadıyla burada değiliz" diyen İşler, "Bosna'nın barış ve huzur ortamına Türkiye'nin desteğini göstererek, barış ve huzur ortamının önemine bilhassa dikkat çekmek istiyoruz. Emniyet ve huzur içinde birarada yaşayarak, insan haklarını temel alan ilkeler hiç gündemimizden düşmesin istiyoruz" şeklinde konuştu.

Bosna Hersek kurulduğu günden bu yana istikrar ve refahına hizmet eden TİKA'nın bir hizmetini daha hayata geçirmek için bir araya geldiklerini ifade eden İşler, "Hayatın bütün alanlarında, Bosna Hersek'in imarına ve yeniden inşasına katkı sunmayı hedefleyen TİKA'nın ismi Gorajde'de kayıt altına alınmıştır" dedi. İşler, daha sonra şunları kaydetti:

"Son savaşta bölgedeki ihtiyaç nedeniyle savaş hastanesi olarak kurulan ve savaşın bitiminden sonra 1996 yılında Gorajde Kanton Hastanesi'ne dönüştürülen bu hastanede hekimler, savaş sırasında hemen hemen imkansız koşullar altında, elektrik, su ve ilaç olmaksızın yüzlerce hayat kurtararak büyük kahramanlık örneği sergilemişlerdir.

TİKA tarafından hayata geçirilen Gorajde Kanton Hastanesi'nin tadilatı ve ilave kat inşası ile Gorajde Kanton Hastanesi bugünden itibaren yüksek standartlarda ve büyük bir motivasyonla yaraları sarmayı, dertlere derman olmaya devam edecektir. Yaklaşık 30 bin kişinin hizmet alacağı bu hastane, insana hizmet eden, onun somut, gerçek problemlerine çözüm arayan bir yaklaşımın ürünüdür."

TİKA'ya teşekkür

Bosna Podrinye (Gorajde) Kantonu Başbakanı Emir Fraşto da son savaşta büyük zarar gören hastanenin, ilk kez böylesine bir tadilattan geçtiğini belirterek, TİKA'ya ve Türkiye'ye teşekkür ettiklerini, karşılıklı işbirliğinin devamını dilediklerini söyledi.

Bosna Hersek Federasyonu Sağlık Bakan Yardımcısı Vildana Doder, Türkiye devleti ve halkının doğru zamanlarda, doğru yerde ve doğru şekilde Bosnalıların yanında olduğunu belirtti, Türkiye'den gelen yardımların büyük çoğunluğunun sağlık sektörüne yapılıyor olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Gorajde Kanton Hastanesi Müdürü Fuad Rovçanin de hastanenin savaş döneminde savaş hastanesi olduğunu bugünse kanton sınırlarındaki tüm ilçe ve beldelere hizmet sunduğunu ifade etti. Rovçanin, hastane tadilatının geçen yıl başladığını ve bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlandığını belirterek, tadilatı gerçekleştiren TİKA'ya teşekkür etti.

Açılışın ardından İşler ve beraberindeki heyet hastaneyi gezdi, hastalarla sohbet edip onlara çeşitli hediyeler verdi.

Açılış törenine, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, milletvekilleri Hasan Karal, Mehmet Volkan Canalioğlu ve Reşat Doğru da katıldı.

Bu haber toplam 2949 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim