• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Tıp Dünyasının Duayenleri Buluştu

Tıp Dünyasının Duayenleri Buluştu
Tıbbın Duayenleri İstanbul’da buluştu. Önemli çalışmalara imza atan dünyaca ünlü Türk bilim insanları, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda bir araya geldi.

Tecrübe paylaşımının hedeflendiği kurultaya Prof. Dr. Gazi Yaşargil, Prof. Dr. Münci Kalaycıoğlu, Prof. Dr. Özgür Harmanlı, Prof. Dr. Banu Onaral, Dr. Utkan Demirci, Prof. Dr. Ömer Özkan, Prof. Dr. Selim Arcasoy, Prof. Dr. Fahri Saatçioğlu, Prof. Dr. Cengizhan Öztürk, Prof. Dr. Ömer Baki Denkbaş, Prof. Dr. Murat Tuzcu, Prof. Dr. Şükrü Emre, Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Prof. Dr. Murat Tuncer, Doç. Dr. Ferit Saraçoğlu, Dr. Süreyya Savaşan gibi tıp dünyasının ünlü isimleri katıldı. Kurultayda, Türkiye'nin, yurt içi ve dışı sağlık politikalarıyla güncel mevzuat uygulamaları konusunda bilgiler sunuldu, görüş alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, kurultayda Sağlık Bakanlığı'na yönelik talep ve önerilerini en üst düzeyde dile getirme imkanı da buldu.

Duayenleri buluşturan kurultayın açılışını Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu gerçekleştirdi.

“SAĞLIK OLMAZSA OLMAZLARIMIZDAN”

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlığın insanlar için olmazsa olmazları arasında olduğunu ve öneminin her geçen gün artacağını vurguladı. Müezzinoğlu, "Bugün dünya tıbbına baktığımızda dakikalar içinde bilimsel gelişmeler ve buluşlar... Bir taraftan tıbbi teknolojide ve ilaç sanayinde baş döndürücü hızla devam eden gelişmeler... Ama diğer taraftan da daha sağlıklı olmak için artan talepler... İnsanlar artık sağlıkla ilgili bütün detayları daha çok istemekte ve daha çok aramakta ve sağlıklı yaşamak için her türlü fedakarlığı yapmak durumundalar" dedi.

Türkiye'nin de evrensel bir alan olan sağlıkta dünyayla güçlü şekilde yarışır olması gerektiğine dikkat çeken Müezzinoğlu, Dünyanın değişik ülkelerinde çok önemli üniversitelerin araştırma merkezlerinde Türkiye'nin önemli fertlerinin görev yaptığını hatırlattı.

Sağlık turizminin altyapısı açısından da kamu olarak 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanenin inşaatına devam edildiğini, bunların bir kısmının bu yıl, bir kısmının ise gelecek yıl hizmete gireceğini anlatan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, gelecek bir yıl içerisinde de 12 bin yatak kapasiteli hastanelerin ihalelerinin yapılacağını ifade etti. Müezzinoğlu bu sayının 2017 sonunda 44 bine ulaşacağını belirtti.

"TIP EĞİTİMİNDE DÜNYANIN EN İYİ ÜLKELERİ ARASINDA OLDUĞUMUZA İNANIYORUZ"

 Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu ise, Türkiye'nin gelişen tıp teknolojisiyle bölge coğrafyasındaki insanlara şifa vereceğini söyledi. "Her geçen gün sevindirici gelişmelere şahit oluyoruz. Tıp fakültelerimizde 58 bin 300 öğrencimiz doktor adayı olarak eğitim görüyor. Tıp eğitiminde dünyanın en iyi ülkeleri arasında olduğumuza inanıyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim