• BIST 8970.82
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Tıp Fakültesi Hastanesini sinekler bastı

Tıp Fakültesi Hastanesini sinekler bastı
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatarak tedavi gören hastalar, geceleri odaların sivrisineklerin istilasına uğradığını söyledi.

Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatarak tedavi gören hastalar, geceleri odaların sivrisineklerin istilasına uğradığını söyledi. Havalandırmak amacıyla odaların camlarını açan hastalar, sivrisinekler yüzünden uyumaların mümkün olmadığını söyledi. Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, hastanelerinin eski ve sürekli patlayan atık su borularının yenileme çalışmasından dolayı sineklerin çoğaldığını ve mücadele için çalışma başlattıklarını açıkladı.

Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görenlerin sivrisineklerden şikayetleri arttı. Hasta babasının yanında refakatçi olarak kalan Emine Türk, özelikle yoğun bakım bölümünde hastaların sivrisinekler tarafından ısırılması sonucu kızamık hastalığına yakalanmış görüntülerin ortaya çıktığını söyledi.

Hastane çevresinde inanılmaz bir yoğunlukta sivrisineğin olduğunu ve odaların camlarını havalandırmak için açtıklarında sineklik olmadığından adeta içeriye hücum ettiklerini anlatan Türk, "Sineklerden rahat uyuyamıyoruz. Hastalar bundan daha fazla etkileniyor. Ortopedi servisinde bazı hastaların elleri ya da ayakları askıda olduğu için çaresizce duruyorlar. Bir an önce camlara sineklik takılması gerekir" dedi.

Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 7'nci katında Fizik Tedavi Bölümünde kalan Sabahattin Özer, gece boyunca sineklerin eşini rahatsız ettiğini ve bayılacak notlaya geldiğini anlattı. Hasta Sabiha Şengül ise evlerde kullanılan camlara sineklik sisteminin bir an önce hastaneye takılmasını isteyerek, "Akşam karanlık çökmesiyle birlikte sivrisinekler odaya doluyor. Bu sineklerle mücadele etmemiz çok zor" dedi. Sineklerin ısırması ile yüzü adeta kızamık geçirir bir hal aldığını söyleyen hasta yakını 60 yaşındaki emekli hemşire Nebahat Evrensel, "Bizi sabaha kadar sivrisinekler ısırıyor. Gece uyudum Sabah kalktığımda aynaya baktım yüzüm kızamık çıkarmış gibi. Bir an önce çare bulunsun"dedi.

Edirne Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Nusret Başaran, sineklerin olmasının en büyük nedenlerden birisinin bahar aylarının aşırı yağışlı geçmesi olduğunu söyleyerek, "Mücadele için 5.8 milyon lira tutarında proje hazırladık. Bir de hastane çeltik ekili alanlarına çok yakın. Hastanemizde önceden de koku ve sinek konusunda sıkıntılar oluyordu. Biz mücadele kapsamında hastanenin pis su ve temiz su boruları tamamen değiştirdik. Şimdi de tüm yağmur ve yüzey suyu hatlarını yenileniyoruz. Bu sineklerin azalması konusunda büyük bir önlem olacak. Ayrıca hastanenin 2 bin penceresine yıl sonuna kadar sineklik taktıracağız. Bunun için bütçe ayırdık" dedi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2224 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim