• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Tıp tarihinde böyle bir vaka yok!

Tıp tarihinde böyle bir vaka yok!
Hindistan'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Doktorlar, kulak ağrısı şikayetiyle hastaneye giden küçük kızın kulaklarından bugüne kadar yaklaşık 1000 tane karınca çıkardı.

Hindistan'ın Gucerat eyaletinin Deesa ilçesinde yaşayan 12 yaşındaki Shreya Darji adlı kızın kulağından doktorlar bugüne kadar yaklaşık 1000 tane dev karınca çıkardı. Ebeveynleri, Shreya'nın kulağından her gün ortalama 10-15 kadar karıncanın dışarı çıktığını ifade etti.

KULAK AĞRISI ŞİKAYETİYLE GİTMİŞTİ

Shreya'nın kulağındaki sorun ilk olarak geçen senenin ağustos ayında ortaya çıktı. Kulak ağrısı şikayetiyle yerel hastaneye götürülen küçük kızın kulak kanalında doktorlar karıncalar buldu. Doktorlar Shreya'nın kulağından bugüne kadar yaklaşık bin civarında karınca çıkardı. Yapılan bütün tedavi denemelerine rağmen talihsiz kızın kulağındaki sorun sürmekte ve karıncalar üremeye devam etmekte.

ANNE-BABA HER YOLU DENEDİ AMA...

Endoskopik kamerayla çekilen görüntülerde Shreya'nın kulağından, doktorların ölü karıncaları çıkardığı izlenmekte. Küçük kızın çaresiz anne babası geleneksel tedavilerden cadı doktorlarına kadar her yolu denediklerini lakin karıncaların Shreya'nın kulağından çıkmaya devam ettiğini ifade ettiler.

"KULAKLARINDA HİÇBİR ANORMALLİK BULAMADIK"

Kulak-Burun-Boğaz uzmanı Dr. Jawahar Talsania (58), "Çocuğun üzerinde yapılabilecek tüm taramaları yaptık. MRI ve CT taramalarına rağmen her şey normal görünüyor. Küçük Shreya'nın kulaklarında hiçbir anormallik bulamadık. Karıncaların bazen ısırmaları dışında küçük kız hiç bir acı çekmiyor. Kulak kanallarında herhangi bir hasar da tespit etmedik" dedi.

"TAMAMEN ŞAŞIRMIŞ DURUMDAYIZ"

Dr. Jawahar, "Shreya'nın ailesi normal bir hayat sürüyor ve sağlıklı bir çevrede yaşıyorlar. Bu sebeple yaşam şartlarının da bu duruma sebep olduğunu iddia edemeyiz. Karıncaların kökünü kurutmak için onları kulak damlasıyla boğmayı da denedik fakat üremeye devam ettiler. Karıncaların kulak içine yumurta bıraktığını düşünmüyoruz. Kulağın içinde bir kraliçe karınca da tespit edemedik. Kulağın içine endoskopik kamerayla girip yumurta çemberi de aradık fakat bir çözüme ulaşamadık. Tüm bu sonuçlar karşısında tamamen şaşırmış durumdayız. Tıp tarihimizde böyle bir vaka ile hiç karşılaşmamıştık" dedi.

"GELECEĞİ HAKKINDA ENDİŞELİYİM"

Gucerat'ta televizyon tamirciliği yapan baba Sanjay Darji (40), "Kızım sınıfında otururken kulağından karıncalar çıkıyor. Durumunun daha da kötüye gitmesinden korkuyorum. Yapabileceği her şeyi yaptım. Onu en iyi doktorlara götürdüm ama problemi çözülmedi. Kızımın geleceği hakkında endişeliyim. Bu sağlık sorunu eğitimini kötü yönde etkileyebilir. O parlak bir öğrenci lakin sağlık sorunundan ötürü bir çok gün okuluna gidemedi" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3001 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim