• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

Tiroit kanseri olan sağlıkçılar yine aynı yerde çalışıyor!

Tiroit kanseri olan sağlıkçılar yine aynı yerde çalışıyor!
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'ndeki radyasyonlu ortamlarda çalışan ve tiroit kanserine yakalandıkları için ameliyat olan sağlıkçıların, yine aynı yerde çalıştıkları açıklandı.

Radyolojide çalışan 25 yıllık röntgen teknisyeni Hanifi Cankurtaran "15 Nisan'da tiroid kanserinden ameliyat oldum ve hâlâ aynı bölümde çalışıyorum' dedi. Türk Sağlık-Sen, 3 ayda 5 kişinin tiroit kanseri ameliyatı olduğunu açıkladı.

Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri'ndeki röntgen, anjio, tomografi gibi bölümlerle skopi cihazında çalışan sağlıkçıların tiroid kanseri oldukları iddialarına yenileri eklendi.

Hastanenin radyoloji bölümü çalışanlarından Hanifi Cankurtaran, 25 yıllık röntgen teknisyeni olduğunu belirterek ''Erciyes Üniversitesi'ndeki radyoloji bölümünde çalışıyorum. 15 Nisan'da tiroit kanseri sebebiyle ameliyat oldum. Şu anda izindeyim. Herhangi bir sağlık sorunum yok. Ben araştırdım, bu tiroit kanserinin 3 ana nedeni var: Birincisi radyasyona maruz kalma, ikincisi 40 yaş ve üzerinde olmak, üçüncüsü ise ailede geçirilmiş bir kanser öyküsü olmasıdır. Bu 3 şartın 2'si bende var. Radyasyona maruz kalma ve 40 yaş üzeri olmak. Ailede geçirilmiş tiroit kanseri öyküsü yok. Bu pailler mikrokarsinom da  İş Sağlığı ve Güvenliği Polikliniği'nde Nisan ayında tespit edildi. 15 Nisan'da da ameliyat oldum. Şu an için endokrin polikliniğinde takip ediliyorum. Bir hormon ilacım var, onu alıyorum'' diye konuştu.

"DÜN BİR ARKADAŞIMIZ DAHA AMELİYAT OLDU"

Geçen cuma günü bir arkadaşlarının daha tiroit kanseri teşhisiyle ameliyat olduğunu kaydeden Cankurtaran, ''O arkadaşımızla birlikte son dönemde tiroit kanseri 3 kişide görüldü, 3 kanser vakası oldu. Diğer arkadaşların da tiroitlerinde nodül var. Onlar da takip ediliyor'' dedi.

Bu arada en son ameliyat olan Röntgen Teknisyeni S.C.'nin 4 haftalık hamile olduğu, ameliyat olacağı güne kadar da görevinin başında çalıştığı, ameliyatının ise başarılı geçtiği kaydedildi.

"GÖREV YERİMİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTEDİM"

Ameliyat olduktan sonra görev yerinin değiştirildiğiyle ilgili haberleri televizyonlardan duyduğunu ancak bu bilginin doğru olmadığını ifade eden Hanifi Cankurtaran, şunları söyledi:

''Görev yerimin değiştiği haberini ben televizyonda gördüm. Hastanemizdeki bir yetkili 'Bu arkadaşların talebi olmadan biz görev yerlerini değiştirdik' demiş. Şöyle söyleyeyim; bizim görev yerimiz değişmedi. Ben hala aynı yerdeyim. Diğer ameliyat olan arkadaşım Emel Hanım da aynı röntgen ünitesinde çalışıyor. Benim görev yerimin değişmesi konusunda bir başvurum oldu ama görev yerim değişmedi.''

Çalışırken gerekli önlemleri aldıklarını da kaydeden Cankurtaran, ''Biz korunma önlemlerimizi alıyoruz. Tiroit kalkanımız, kurşun önlüğümüz var. Vakalara ekip arkadaşlarımızla beraber önlüğümüzü giyip öyle giriyoruz. Biz çalıştığımız birimde önlem alıyoruz. Ancak ona rağmen böyle bir şey oldu'' ifadelerini kullandı.

TÜRK SAĞLIK-SEN: 3 AYDA 5 KİŞİ AMELİYAT OLDU

Türk Sağlık-Sen Kayseri Şubesi yetkilileri, yaptıkları araştırmaya göre son 3 ayda 5 sağlık çalışanının kanser teşhisiyle ameliyat olduğunu açıkladı. Yetkililer, hastanede endoskopiteknisyeni olarak görev yapan bir kadın çalışanın nisan ayında tiroit, ameliyathanedeki skopi cihazında çalışan kadın röntgen teknisyeninin mayıs ayında akciğer, kalp hastanesindeki röntgen teknisyeni  bir kadın görevlinin yine Mart ayında tiroit, dün de 4 haftalık hamile bir röntgen teknisyeninin tiroit kanseri teşhisiyle ameliyat olduğunu bildirdi. 25 yıllık röntgen teknisyeni Hanifi Cankurtaran ile birlikte son 3 ayda kanser teşhisiyle ameliyat olan sağlık çalışanı sayısının 5'e yükseldiği kaydedildi. Bütün bu kanser teşhisiyle ameliyat olan sağlıkçıların hepsinin de yine aynı önceki bölümlerinde çalıştırıldığı ifade edildi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4816 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim