• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

TKHK: Doktor yoktu, kapatıldı iddiaları gerçek değil

TKHK: Doktor yoktu, kapatıldı iddiaları gerçek değil
Acil Servis tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Doktorların iş yoğunluğuna dayanamayıp topluca izne çıkması sonucu acil servisin kapatıldığı iddia edilirken, Kurumdan yapılan açıklamada, “Doktor yoktu, kapatıldı diye bir şey söz konusu değildir” denildi.

Cebeci’de her gün yaklaşık bin kişiye hizmet veren Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, tadilat gerekçesiyle kapatıldı. Doktorların iş yoğunluğuna dayanamayıp topluca izne çıkması sonucu acil servisin kapatıldığı iddia edilirken, Kamu Hastaneleri Kurumu’ndan yapılan açıklamada, “Doktor yoktu, kapatıldı diye bir şey söz konusu değildir” denildi.

Ankara’nın Cebeci semtinde yer alan ve her gün binlerce hastanın ziyaret ettiği Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, 3 gün önce servis girişlerine asılan ‘tadilat nedeniyle kapalıdır’ yazılarıyla hizmet dışı bırakıldı. Hastanenin Çocuk Acil Servis’i çalışmaya devam ederken, hafta sonu boyunca Acil Servis’e gelen ambulanslar ve hastalar güvenlik görevlileri tarafından başka hastanelere yönlendirildi. Acil servisin hemen yanında büfe işleten ve süreci yakından takip ettiğini belirten Oğuz Fakıllı, Ankara Hürriyet’e bilgi vererek şunları söyledi: “Burada çok fazla yoğunluk var ve sadece 5-6 doktor müdahale ediyordu. Asistanların belli bir kısmı yoğunluktan dolayı istifa etti. Geri kalan kısımdaki doktorlar da istifa etti. Hastanede çok az bir doktor kaldı, onlar da 2-3 ay idare etmeye çalıştı ama dayanamayıp ücretsiz izin haklarını aldılar. Burada 4-5 doktor kalınca onlar da başhekimliğe başvurmuş. Genel Sekreterlik de ‘kapatacağız’ demiş. Tadilat filan yok içeride.”
İddialarla ilgili Kamu Hastaneleri Kurumu Ankara 1. Bölge Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

TEKNİK SORUNLARA MÜDAHALE EDİLDİ

“Okulların tatile girmesi ve Ramazan ayı dolayısıyla yaşanan hasta sayısının azalması durumu nedeniyle, hastanemiz genelinde var olan ve hizmetin aksamasına sebep olan muhtelif teknik sorunlara müdahale edilmiş olup acil serviste de bu kapsamda birkaç gün içinde giderilebilecek çeşitli tadilat ve düzenlemeler yapılmaktadır. Doktor yoktu, kapatıldı diye bir şey söz konusu değildir. Bu çerçevede 26.06.2015 tarihinden itibaren hastanemiz acil servisine başvuran hastalardan durumu uygun olanlar, birliğimize bağlı hemen yakınımızda bulunan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendirilmektedir. Çocuk acil servisi, kırmızı alan hastaları ve acil yoğun bakım hastalarına verilen hizmet ise kesintisiz devam etmektedir.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2689 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim