• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

Toplum sağlığını tehdit eden özel hastaneye geçici kapatma

Toplum sağlığını tehdit eden özel hastaneye geçici kapatma
Toplumun veya sağlık hizmeti alanların sağlığını olumsuz etkileyeceği düşünülen durumlarda, hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulabilecek.

Toplumun veya sağlık hizmeti alanların sağlığını olumsuz etkileyeceği düşünülen durumlarda, özel bir hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulabilecek.
Özel Hastaneler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişikliğiyle özel bir hastanenin tamamında faaliyetin geçici olarak durdurulmasını düzenleyen maddeye toplum sağlığının korunması için ekleme yapıldı.
Buna göre, toplumun veya sağlık hizmeti alanların sağlığını olumsuz etkileyeceği düşünülen durumların ortaya çıkması halinde, bu durum ortadan kaldırılana kadar bir özel hastanenin faaliyeti geçici olarak durdurulabilecek.

Sağlık Bakanlığı, Afyonkarahisar'da özel bir hastanenin yaptığı gezici tarama sonrası katarakt ameliyatı olan 7 kişinin görme kaybı yaşaması üzerine açılan soruşturma çerçevesinde, özel sağlık kuruluşlarınca gezici sağlık hizmeti sunulmasına ihtiyaç kalmadığına karar vermiş ve ameliyatların yapıldığı söz konusu tıp merkeziyle ilgili geçici kapatma kararı almıştı.

-ÖZEL HASTANELERE TAŞIMA İZNİ-

Yönetmelik değişikliğiyle özel hastanelere bulundukları il içerisinde başka bir yere taşınma olanağı da sağlandı.

Buna göre, özel hastaneler, bu maddenin yürürlük tarihinden önce açılan tıp merkezi, dal merkezi, poliklinik, laboratuvar ve müesseselerle aynı il sınırları içinde birleşebilecek ve/veya taşınabilecek.

Özel hastanenin bulunduğu il dışına taşınması veya taşınarak başka bir kuruluşla birleşmesi için Sağlık Bakanlığına başvurulacak. Birleşme ve taşınma başvuruları Sağlık Bakanlığına 31 Aralık 2013 tarihine kadar yapılabilecek.

Yeni düzenlemeyle ayrıca, 11 Mart 2009 tarihinden sonra bir sağlık kuruluşunda kadrosu olmadığı için görev yaptığı özel hastanede kısmi zamanlı çalışma belgesi iptal edilenlerin, 28 Şubata kadar müracaat etmeleri ve bu yönetmelikteki çalışma şekline uygunluk sağlamaları halinde planlamadan istisna olarak sağlık kuruluşunda kadro dışı geçici çalışmalarına izin verilecek.

Bu çalışma izni, tabip ve uzmanlara yönelik bir hak olarak tanınacak, sağlık kuruluşuna müktesep kadro hakkı sağlamayacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5427 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim