• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

'Torba Tasarı'nın ilk 7 maddesi kabul edildi

'Torba Tasarı'nın ilk 7 maddesi kabul edildi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: "İşçi kardeşlerimize ne söz verdiysek hepsini bir bir gerçekleştiriyoruz. 'Verilen sözler tutulmadı' ifadesi doğru değil"

TBMM Genel Kurulu'nda, İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sürüyor.

"Torba Kanun Tasarısı"nın 7 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, gerekçeli müfettiş raporuna karşı tebliğ tarihinden itibaren 6 gün yerine, 30 iş günü içinde işverenlerce yetkili iş mahkemesine itiraz edilebilecek. İtiraz üzerine görülecek olan dava, basit yargılama usulüne göre 4 ay içinde sonuçlandırılacak. Mahkemece verilen kararın temyizi halinde Yargıtay, 6 ay içinde kesin karar verecek.

İşverenler, alt işverene iş vermeleri halinde, bunların işçilerinin ücretlerinin ödenip ödenmediğini, işçinin başvurusu üzerine veya aylık olarak resen kontrol etmekle ve varsa ödenmeyen ücretleri hak edişlerinden keserek işçilerin banka hesabına yatırmakla yükümlü olacak.

Zorunlu ve olağanüstü çalışılması gereken durumlar dışında, yeraltı maden işlerinde çalışanlara fazla çalışma yaptırılamayacak.

Yeraltı maden işlerinde çalışanlara zorunlu ve olağanüstü hallerde haftalık 36 saati aşan her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde 100 artırılmasıyla ödenecek.

-"Zehrin etrafını şekerle kapladılar"

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Somalı işçilere verilen sözlerin tutulmadığını öne sürdü.

İşçilerin oturma eylemini sona erdirmeleri için görüşme yapan AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz'un açıklama yapmasını isteyen Özel, "Bu faciayı fırsata çevirdiler. Zehrin etrafını şekerle kapladılar" dedi.

Dün Soma'dan gelen işçilerden üçünün, işçi gömleği ve çizmeleri olduğu için Meclis'e sokulmadıklarını ifade eden Özel, "Hem de Salim Uslu'nun kararıyla sokulmadılar. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en yandaş sendikacısı, şimdi ödüllendirildi, Meclis İdare Amiri oldu. (Çizmeleri göstererek) Bunların yeri, başımızın üzeridir" ifadelerini kullandı.

Özel, yanında getirdiği sarı çizmeleri, kürsüye koydu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Özel'e yanıt vererek, "İşçi kardeşlerimize ne söz verdiysek onların hepsini bu tasarıya koyduk ve hepsini bir bir gerçekleştiriyoruz. İkide bir söylenen 'verilen sözler tutulmadı' ifadesi doğru değil" dedi.

Çelik, Soma'da vefat eden işçilerin ailelerine yardım ücretlerinin bugün ödendiğini, maaşların da yarın yatırılacağını bildirdi.

Öte yandan, Genel Kurul'da, CHP'nin, Çanakkale'deki süt üreticilerinin sorunlarına ilişkin verdiği araştırma önergesinin bugün ele alınması önerisi kabul edilmedi.

Bu haber toplam 4308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim