• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

TTB: 25 günlük su analizini açıklayın!

TTB: 25 günlük su analizini açıklayın!
Türk Tabipleri Birliği sitesinden yapılan açıklamada, Kütahya Gümüşköy'deki gümüş madeni tesislerinde meydana gelen göçük sonrası sorunun çözümü için herhangi bir adım atılmadığını ifade edildi.

Dulkadir Köyü’nde ortaya çıkan zehirlenmelerle birlikte sorunun yeni bir boyut kazandığı uyarısında bulunan TTB Halk Sağlığı Kolu tarafından yapılan açıklamada, Kütahya Valiliği’nin internet sayfasında açıklanan su analiz raporlarının 20 Mayıs 2011 tarihli olduğuna dikkat çekerek, bu tarihten sonra su analizi yapılmış ise sonuçların paylaşılmasının analizlerin gizlendiği düşüncesini arttırdığı belirtildi.

Ayrıca bölgede oda ve sendikalar tarafından alınan numune sonuçlarının, olası tehlikelere dair ciddi bulgular ortaya koyduğu da kaydedildi.

’DURUMU ENDİŞE VE DİKKATLE İZLİYORUZ’

Türk Tabipler Birliği İnternet sitesinden yapılan açıklamada, bünye izerisinde oluşturulan Halk Sağlı Kolu’nda görevli üyelerin Kütahya’daki gelişlemleri içerin değerlendirmeleri yer aldı.

TTB sitesinde yer alan açıklamada Kütahya Gümüşköy’de bulunan gümüş madeni tesislerinde 07.05.2011 günü atık depolama baraj havuzlarında göçük olduğu hatırlatılarak, "Konuya ilişkin kaygılarımızı, değerlendirme ve önerilerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Aslında göçük öncesi de insan ve çevre sağlığına yönelik tehlikeler içeren maden, göçük ile dikkatleri üzerine çekmiştir.

Göçük üzerinden bir aylık süre geçmiş olmasına, bizimle birlikte çok sayıda kurum/kuruluşun bilimsel temelde önerilerini bildirilmesine karşın durumun netleştirilmemesi, sorunun çözülmemesi ve Dulkadir Köyü’nde ortaya çıkan, zehirlenme tablosunu düşündüren olgular ile hayvan ölümleri olaya yeni bir boyut kazandırmıştır. Durumu endişe ve dikkatle izliyoruz. Öncelikle bölge halkına, sağlık sorunu yaşayan, hayvanlarını yitiren vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, yetkililerin yetersiz açıklamaları karşısındaki şaşkınlığımızı gizleyemediğimizi de açıkça belirtmek isteriz" denildi.

’VANA AÇILDI İDDDİASI GÜVENLİK EKSİKLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDI’

Eti Gümüş A.Ş. Genel Müdürü Ergun Kılıç’ın, hayvan ölümleri ve zehirlenme olguları ardından yaptığı, madenin özelleştirilmesinden bu yana gerektiğinde köye su verilen ve iki aydır tamamen kapalı olan hattın vanasının bilinmeyen kişilerce açıldığı yönündeki ifadelerine vurgu yapılan açıklamada, "Sabotaj şüphesi bildirilmektedir. Bu durum güvenlik eksikliğine işaret etmesinin yanı sıra bir aylık süreçte bir çok akademik odanın güvenlik ile ilgili önerilerine yönelik bir şey yapılmadığının da göstergesi olması nedeniyle kaygılarımızı artırmaktadır" uyarısı yapıldı.

Türk Tabipler Birliği Halk Sağlı Kolu tarafından ’Kütahya İnceleme Raporu’ adı altında konu ile ilgili çeşitli başlıklar altında yapılan açıklamalarda şu uyarılara yer verildi:

Bu haber toplam 4940 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim