• BIST 9811.2
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

TTB, endişe verici varyantların ortaya çıkmasını engelleyecek en önemli aracın aşı olduğunu bildirdi

TTB, endişe verici varyantların ortaya çıkmasını engelleyecek en önemli aracın aşı olduğunu bildirdi
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Pandemi Çalışma Grubu tarafından haftalık hazırlanan "TTB Pandemi Bültenleri"nin 10'uncusu "Dünyada COVID-19 Pandemisinin Durumu" başlığıyla çevrim içi düzenlendi.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Karahancı: "Türkiye'de vaka ve ölümlerin artışının kaygı verici olduğu ve aşılama çalışmalarının hızlanarak artırılmasının yaşamsal önem taşıdığı resmi rakamlarla dahi görülmektedir"

TTB Merkez Konseyi Üyesi Onur Naci Karahancı, yaptığı konuşmada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) Kovid-19 için haftalık bültenler yayınladığını, buna göre geçen hafta veri sayısının yüzde 8'lik artışla 3,8 milyonu geçtiğini söyledi.

Haftalık vaka insidansının bir önceki hafta günlük 490 binden ortalama 540 bine yükseldiğini belirten Karahancı, "Yaklaşık iki aydır azalan haftalık ölümler, son iki haftada yaklaşık 57 bin olarak devam ederken, bu hafta yüzde 21 artışla 69 bine ulaşmıştır. Vaka sayıları 194 milyona ulaşırken önümüzdeki iki hafta içinde 200 milyonu aşması beklenmektedir." diye konuştu.

Karahancı, aşılamanın yaygınlaştırılması çabalarına karşın tüm bölgelerdeki pek çok ülkede vaka artışlarının yaşandığını dile getirdi.

Kovid-19'un epidemiyolojik gözleminin başlangıcından bugüne geçen 18 aydır halen önemini koruduğuna işaret eden Karahancı, şöyle devam etti:

"Bulaşma şeklinde değişim, aşılama kampanyalarının etkinliği ve daha bulaşıcı veya bağışıklamadan kaçma özellikli varyantların ortaya çıkışından etkileneceği için zamanında ve tam bir gözlem, bu değişimleri izleyebilmek için anahtar rol oynamaktadır. Delta varyantının endişe verici olmayanlara göre artış gösterdiğine dair kanıtların arttığı belirtilmektedir. Aşı etkinliği her koşulda tam aşılı ve dolayısıyla son dozun üzerinden en az 7 ila 14 gün geçmiş olanlarda yüksek görülmektedir. Aşı eşitsizliğini ortadan kaldırarak aşılamanın hızla yaygınlaşması insanları bu salgından koruyacak ve yeni endişe verici varyantların ortaya çıkmasını engelleyecek en önemli araçtır. Türkiye'de vaka ve ölümlerin artışının kaygı verici olduğu ve aşılama çalışmalarının hızlanarak artırılmasının yaşamsal önem taşıdığı resmi rakamlarla dahi görülmektedir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 597 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim