• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

TTB, 'Kanun Hükmünde Kararname’nin iptal edilmesini istiyor

TTB, 'Kanun Hükmünde Kararname’nin iptal edilmesini istiyor
TTB, 650 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’nin hekimlerle ilgili hükümleri hakkındaki görüşlerini CHP’ye iletti.

Hükümet, 26 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımladığı 650 Sayılı "Adalet Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname" ile değişik kurumlarda çalışan hekimlere çalışma yasakları getirmişti.

Türk Tabipler Birliği 5 Eylül 2011 Pazartesi (Bugün) Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönderdiği, TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu imzalı yazı ile Anayasa Mahkemesi’nde iptal davası açılmasını talep etti.

TTB tarafından CHP’ye yazılan yazıda; “Türk Tabipleri Birliği sağlık hizmet sunumunda sağlık çalışanları ve özel olarak hekimlerin çalışma koşullarına yönelik bütünlüklü görüş ve önerilere sahiptir. Hükümet'in ‘Tam Gün’ adı altında yaptıkları, yürüttüğü piyasacı sağlık hizmeti programı içerisinde hekim sağlık işgücü piyasası düzenleme çalışmaları olup gerçek anlamda tam süre çalışmayı savunan bir meslek birliği olarak tarafımızdan kabul edilemez bulunmaktadır.” sözlerine yer verildi.

Yazının devamında, “Bu nedenle çalışma yasaklarına ilişkin Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) hükümlerinin Anayasaya aykırılığı hakkındaki Türk Tabipleri Birliği görüşlerini değerlendirileceği düşüncesiyle iletiyoruz.” denildi.

CHP’ye gönderilen yazının ekinde, 650 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin ‘Tam Gün’ ile ilgili hükümleri hakkında, hekimlerin bulundukları kurumlara göre ayrı ayrı bilgi ve öneriler içeren görüşler yer aldı.

Yazı ekinde yer alan görüşlerde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında memur olan hekimler; ‘Muayenehanesi olan memur hekimler’ ve ‘İşyeri hekimliği yapan memur hekimler’ olarak iki ayrı bölümde incelendi ve bu kurum hekimleri hakkında öneriler yazıldı. Bunun dışında ‘Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve Kurum Hekimleri’ ile ‘Mahalli İdarelerde çalışan hekimler’ hakkında ayrı ayrı görüşler bildirildi.

650 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, Özel Sağlık Kuruluşlarında, vakıf üniversitelerinde ve muayenehanelerinde çalışan hekimlerle ilgili hükümler olmadığı için yazıda yer almadı.

Haber: Abdullah Gökhan Pekak / SAĞLIK AKTÜEL

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4768 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim