• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

TTB: Tam Gün'de yeni yasal düzenleme yapılsın

TTB: Tam Gün'de yeni yasal düzenleme yapılsın
Türk Tabipleri Birliği (TTB), Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu üyelerinin ''Tam Gün'' Yasası ile ilgili kararına ilişkin, ''Anayasa uyarınca, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının gerekçesine uygun,...

ANKARA (A.A) - Türk Tabipleri Birliği (TTB), Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu üyelerinin ''Tam Gün'' Yasası ile ilgili kararına ilişkin, ''Anayasa uyarınca, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının gerekçesine uygun, yeni bir yasal düzenleme yapılarak hekimlerin çalışma koşullarının düzenlenmesi gerektiği'' değerlendirmesinde bulundu.
TTB, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun, Sağlık Bakanlığının internet sitesindeki ''Tam Gün'' Yasası ile ilgili basın açıklaması ve üniversite öğretim üyeleri dışında kamuda çalışan tüm doktorların muayenehane açmaları ve özel sağlık kuruluşlarında çalışmalarının mümkün olmadığına ilişkin işleminin yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı kabul etmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun kararının ve gerekçesinin henüz yazılıp resmi olarak bildirilmediğinin ifade edildiği açıklamada, bu sürecin bir ya da bir buçuk ay gibi bir zaman alacağının düşünüldüğü aktarıldı.

Açıklamada, kararın gerekçesine göre değerlendirme yapılacak olmakla birlikte yürütmeyi durdurma kararının kaldırılması üzerine Sağlık Bakanlığının yapacağı işlemleri bugünden öngörmenin mümkün olduğu belirtilerek, TTB'nin meslektaşların ve toplumun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapmayı uygun gördüğü bildirildi.

-''BAKANLIKTAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ''-

Anayasa uyarınca, Anayasa Mahkemesinin iptal kararının gerekçesine uygun, yeni bir yasal düzenleme yapılarak hekimlerin çalışma koşullarının düzenlenmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, ''İptal kararı hiç yokmuş gibi muayenehanesi bulunan, işyeri hekimliği yapan, sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlerin işlerinden ayrılmaya zorlanması Anayasa Mahkemesi kararına aykırı bir sonucu yaratacaktır'' ifadesine yer verildi.

Sağlık Bakanlığının öncelikle yasal düzenlemenin yapılması yönünde adım atmasının hukuk devletinin gereği olduğunun vurgulandığı açıklamada, ''Ancak 30 Temmuzdan bu yana hekimlerin fiilen çalışma haklarını ihlal eden uygulamaları yapma konusundaki ısrarı göz önüne alındığında, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun gerekçeli kararının yazılıp tebliğ edilmesiyle birlikte aynı tutumu sürdüreceği düşünülmektedir'' görüşü bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Sağlık Bakanlığının bugüne kadar sürdürdüğü hekimleri örseleyici, mesleki yaşantılarını ve yaşamlarını güvensiz ve belirsiz hale getiren tutumunu terk ederek, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı sonrası hızla bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığını, sağlık çalışanlarının haklarını gözeten uygulama ve düzenlemeleri yapmak üzere göreve davet ediyoruz.

Hekimlerin emeklerinin karşılığının verilmemesi, hak ihlallerinin yoğunlaştırılması, baskı ve tehditle örülü çalışma rejimi, yalnızca hekimlerin sorunu değildir. Hekimlere ve sağlık çalışanlarına insancıl bir çalışma ortamı ve yeterli çalışma koşullarının sağlanması, toplumun sağlık hizmetlerini gereği gibi almasının zorunlu koşullarından biridir.''
Açıklamada, 22 Ocak 2011 tarihinde toplanacak olan TTB Genel Yönetim Kurulu toplantısında, gelişmelerin değerlendirileceği ve her türlü yolla en etkin mücadelenin yaşama geçirileceği bildirildi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4540 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim