• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

TTB'den Bakan Akdağ'a: Ne yaptığınızı biliyoruz

TTB'den Bakan Akdağ'a: Ne yaptığınızı biliyoruz
Türk Tabipler Birliği(TTB), Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenerek, "Ne yaptığınızı biliyoruz. Sizin de bilmenizi istiyoruz; patronların, uluslararası konsorsiyumların ...

Türk Tabipler Birliği(TTB), Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenerek, "Ne yaptığınızı biliyoruz. Sizin de bilmenizi istiyoruz; patronların, uluslararası konsorsiyumların sağlığı ticarileştirmesi için AKP'si ve takdir ettiği Sağlık Bakanı varsa Türkiye'nin de kendini hekimlik mesleğine, topluma adamış hekimleri var" dedi.

TTB tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın dün yaptığı basın toplantısında "Amacımız sağlığı ticarileştirilen anlayıştan kurtarmak" şeklindeki sözlerine, "Küçüklere masallar desek değil, büyüklere masallar desek hiç değil" ifadesiyle tepki gösterildi. Daha 2 ay önce sağlıkta serbest bölge kurma maddesini içeren Kanun Hükmünde Kararnameyi (KHK) yazan Sağlık Bakanının kendisi olduğu belirtilen açıklamada, "Serbest bölge ne için kurulur? Açıp bakıyoruz "sınai ve ticari faaliyetler için' diyor. Anlaşılan bu da Başbakan'ın ameliyatı gibi "özel' bir durum. Serbest bölge sağlığı ticarileştiren anlayışın artık en uç noktası değil mi? Ülkenin içerisindeki ticarileştirmenin, hekimlerin/ sağlık çalışanlarının sırtından elde ettiğiniz karların yetmediği, gözünüzü daha fazlasının bürüdüğünü anlamıyor muyuz? Hekimlik yapmak isteyen aile hekimlerini elektrik-su-ısınma gideri-kira ödeyen bir ticarethane haline zorlayan, sözleşmeli çalıştıran kim? Bu ülkeyi "yabancı hekim' için de bizler için de ucuz hekim emeği pazarı yapacağınızı görmüyor muyuz? Özel sağlık kuruluşları temsilcileri ile Eylül ayında hekim ücretlerini düşürme mutabakatına varan kim?" denildi. TBB'nin, bu ülkenin hekimlerinin, asistanlarının, tıp öğrencilerinin Bakan Akdağ'a rağmen "Sağlıkta Ticaret Olmaz, Tüccar Değil Hekimiz" sloganını yıllardır haykırdıkları belirtilen açıklamada, Bakan Akdağ'a şu sözlerle seslenildi:

"Farkındayız; rahatsız oluyorsunuz. Farkındasınız; hekimleri kaybettiniz. Ne olursa olsun biz hekimler olarak mesleğimize sahip çıkacağız. Siz ne kadar yasaklamaya çalışırsanız çalışın hekimliği toplum ve kişi yararına uygulayıp geliştirmeye devam edeceğiz. Ülkenin her yerinde konuşulmaya başlandı; nasıl en etkin, sonuç alıcı mücadeleyi verip gerçek anlamda hekimlik yapacağımız ve haklarımızı alacağımız ortamı sağlayacağız diye. Siz de Bakanlıkta Hacettepe Tıp Fakültesi'ni hangi kamu hastane birliğine, nasıl bağlayacağınızı, kamu hastane birliklerinin başına hangi CEO'ları getireceğinizi konuşuyor. Özel hastane patronlarıyla hekim emeğini ucuzlatmak için mutabakat imzalıyor. Uluslararası konsorsiyumlarla katrilyonlarca liralık rant değeri olan "Kamu-Özel Ortaklığı' pazarlığı yapıyorsunuz. Ne yaptığınızı biliyoruz. Sizin de bilmenizi istiyoruz; patronların, uluslararası konsorsiyumların sağlığı ticarileştirmesi için AKP'si ve takdir ettiği Sağlık Bakanı varsa Türkiye'nin de kendini hekimlik mesleğine, topluma adamış hekimleri; Türk Tabipleri Birliği var."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3971 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim