• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

TTB'den Sert Çıkış

TTB'den Sert Çıkış
Türk Tabipleri Birliği (TTB), 19 Ocak Salı günü, Meclis’te görüşülmekte olan Tam Gün Yasa Tasarısını protesto etmek için iş bırakma eylemi yapacak.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Eriş Bilaloğlu, düzenlediği basın toplantısında Tam Gün yasa tasarısıyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın açıklamalarına da tepki gösterdi. Dr. Bilaloğlu, "Gerçek doktor iş bırakmaz" diyen Bakan Akdağ’ın açıklamalarına yönelik olarak, "Gerçek doktor yarın işi gücü bırakır, gerçekleri anlatır; ama tehditlere pabuç bırakmaz" dedi.

Bilaloğlu, TTB genel merkezinde yaptığı basın toplantısında Sağlık Bakanı’nın iş bırakma eylemine sayıları çok az olan bir hekim grubu dışında destek olmadığını ve bu tasarı ile sağlıkçıların özlük haklarında iyileştirmeler olacağını belirtmesine yönelik, "Soruyoruz, buna inanıyor musunuz? Buna inanan var mı? Yasa çıktıktan sonra iş güvenceli bir ortam sağlanacağına, sağlık çalışanlarının ücretlerinde kalıcı iyileştirmeler olacağına inanan var mı? Biz böyle olmayacağını biliyoruz ve bunu söylüyoruz" dedi.

Bilaloğlu, "Muayenehaneye bir uğra devri kapanıyor" diyen Akdağ’a seslenerek, "Sayın Bakan hekimlik yaşamında muayenehane çalıştırmış mıdır? Çalıştırdıysa nasıl çalıştırmış? Bizce en azından Sayın Bakan hastalara ‘bir muayenehaneye uğra’ dememiştir. Ama o gün olduğu gibi bugün de ve bu yasa çıkarsa yarın daha fazla oranda bu işi suistimal edenler olmuştur, olacaktır. Bıçak parasını bahane ederek fark ücreti adı altında getirdiğiniz ve her sene giderek artan paraya ne ad veriyorsunuz? ‘Bıçak parası bahane, fark ücreti şahane’ adı altında kurduğunuz düzeni nasıl açıklıyorsunuz?" diye konuştu.

Bilaloğlu, gösterdikleri tepki ve eylem kararından dolayı doktorlardan destek mesajları geldiğini de belirterek, "Ancak baskılardan çekiniyorlar. Yarın başımıza neler gelir diyorlar? Gerçek yönetici de baskı yapar demek ki" şeklinde konuştu.

Bilaloğlu, "Gerçek bütün sağlık örgütleri Tam Gün yasa tasarısına karşı çıkmaktadır. Gerçek doktor yarın işi gücü bırakır, bırakmayan da gerçektir, gerçekleri anlatır, tehditlere pabuç bırakmaz bizce" diyerek acil hastaların durumlarına zarar verilmeyecek şekilde yarın iş bırakma eylemi yapacaklarını yineledi. Bilaloğlu, halkın yarın muayene için değil, destek için gelmelerini istedi.

-ISRARLI VE SÜREKLİ BİR MÜCADELE İÇİNDE OLACAĞIZ

Bilaloğlu, "Bakan taviz verilmeyeceğini söyledi. Bundan sonraki süreçte ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Amacımız halkın ve çalışanların aleyhine politikalara karşı ısrarlı ve sürekli mücadele yürütmek, bundan sonra da böyle olacak. TEKEL işçileri gibi bir mücadele yürüteceğiz. Eylemden sonra sağlık örgütleriyle ne yapacağımızı belirleyeceğiz. Israrlı ve sürekli bir mücadele yapacağız" yanıtını verdi.

Bilaloğlu, iş bırakma eyleminin sınırlarının ne olacağı yönündeki bir soruya da acil ve özellikli hastaların tedavisinin sürdürüleceğini belirterek, "Biz çağrıda bulunduk, katılma noktasında gönüller bizden yanadır, mesele baskıdır. Yarın daha az sağlık hizmeti sunan, daha fazla anlatan bir iş bırakma eylemi olacak" dedi.

Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği temsilcisi de söz alarak, Bakan Akdağ’ın AB standartlarından söz ettiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Tasarıda meslek örgütlerinin itirazlarına rağmen radyoloji çalışanlarının mesai süreleri haftalık 25 saatten 35 saate çıkarıldı. Hiçbir AB ülkesinde bir meslektaşımıza günlük düşen hasta sayısı 70 ve üzerinde değildir. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir radyoloji teknisyeni günlük mesaisinde 225-250 tetkik yapmamaktadır. Mevcut 5 saatlik çalışma süresinde bile radyoloji teknisyenlerinin yüzde 29’u kanser dahil birçok sağlık problemi yaşamaktadır. 20 bin radyasyon çalışanının geleceğini karartacak bu yasanın onaylanmamasını istiyoruz."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3056 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim