• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Tüm ilaç firmalarının dikkatine duyuru-22.04.2020

Tüm ilaç firmalarının dikkatine duyuru-22.04.2020
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu tarafından Kozmetik firmalarının dikkatine duyuru yayımlandı.

 

Tüm İlaç Firmalarının Dikkatine

Dünya Sağlık Örgütü tarafından ilan edilen COVID-19 pandemisi nedeni ile İlaç Ruhsatlandırma Dairesi Başkanlığı iş ve işlemlerine ilişkin süreçlerde yaşanması öngörülen sorunlar değerlendirilmiştir. Bunlara bağlı olarak Dairemiz süreçlerinde aksaklık yaşanmaması adına; ikinci bir duyuru yayımlanana kadar belirli süreçlerde izlenecek yollara ilişkin düzenlemeler aşağıda yer almaktadır.

I. Süreçlerde; apostilli veya konsolosluk onaylı belge sunulamadığında, apostil tasdiki veya konsolosluk onayı olmadan ilgili belgeler pandemi süresince firma taahhütü ile kabul edilecektir. Başvuru üst yazısında, Apostil veya Konsolosluk onaylı belgenin firma tarafından daha sonra sunulacağına dair taahhütün verilmesi gerekmektedir.

II. İlaç Ruhsatlandırma Dairesi Başkanlığınca gerçekleştirilen firma randevuları COVID-19 pandemisi nedeniyle 23.04.2020 tarihi itibarı ile elektronik ortamda e-posta ile cevap verilmek suretiyle gerçekleştirilecektir. Firmaların, daha önce olduğu gibi, Elektronik Süreç Yönetimi (ESY) ruhsat randevu sistemine başvuru yaparak görüşme konularını sisteme kaydetmesi gerekmektedir. Konulara ilişkin cevaplar, başvuru sahibine [email protected] e-posta adresi üzerinden gönderilecektir.

Bu sistem üzerinden yalnızca;

- Dairemizce yazılmış olan yazılarda anlaşılamayan hususlara,

- Yapılan başvurunun kapatılmış olmasına ve belli bir süre geçmesine rağmen cevap alınamamasına,

- Yapılan başvuruların ortalama değerlendirme süresine,

ilişkin konulardaki başvurular cevaplandırılacaktır.

Sistemin düzenli bir şekilde işleyebilmesi için; ESY sistemi üzerinden takibi yapılabilecek konular veya Kurumumuzca yayımlanmış yönetmelik ve kılavuzlarda açıkça yer alan hususlar hakkında başvuru yapılmaması önem arz etmektedir.

III. Başvuru sahibi tarafından belirli gerekçelerle “acil” olarak nitelendirilen ruhsatlı ürünlere ilişkin başvurularla ilgili olarak; aciliyetin gerekçesi, mevcut stok ve aylık tüketim bilgilerini içeren bir e-postanın Daire Başkanı Uzm. Ecz. Hacer Coşkun Çetintaş’a ([email protected]) iletilmesi gerekmektedir.

IV. COVID-19 pandemisi nedeniyle EMAD’ın fiziksel olarak gönderilmesinde sorun yaşanmaması için elektronik olarak kabulüne ilişkin çalışmalar devam etmekte olup tamamlandığında bildirim yapılacaktır.

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4106 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim