• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

Türk bilimciye Harvard ödülü

Türk bilimciye Harvard ödülü
Dr. Hakan Şakül, kişiye özel tedavi yaklaşımlarıyla ilgili çalışmalarından dolayı Harvard Üniversitesi'nin 'Kişiye Özel Tıp Alanında Başkanın Ödülü'ne layık görüldü.

Kişiye Özel Tıp Alanında Başkanın Ödülü, Harvard Üniversitesi’nin her yıl düzenlediği Kişiye Özel Tıp Konferanslarında, bu alanda önemli ve sürdürülebilir katkılarda bulunan kişilere veriliyor. Pfizer Global Araştırma ve Geliştirme Diagnostik Birimi Başkanı ve İdari Direktörü Hakan Şakül, 2005 yılında yapılan ilk toplantıdan bu yana organizasyon komitesinde üye olarak yer alıyor.

Sağlık sistemi için yeni bir kavram olan kişiye özel ilaçların masaya yatırıldığı bu yılki konferans, dünya çapında 600’ün üzerinde ulusal ve uluslararası katılımcıyı ağırladı. Kişiye özel tıp alanındaki en önemli etkinlik olarak kabul gören konferansta, karar alıcılar, devlet yetkilileri, ilaç, teknoloji ve biyoteknoloji şirketleri üst düzeyde temsil edildi.

Şakül’e ödülünü Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörü ve Kişiye Özel Tıp Konferansı Organizasyon Komitesi Başkanı Dr. Raju Kucherlapati verdi. Şakül ödülünü aldıktan sonra, 2009’dan bu yana yöneticiliğini yaptığı tanı geliştirme programına ilişkin konuşmasında Pfizer ve Abbott Molecular ortaklığında ilerleyen işbirliği hakkında açıklamalar yaptı.

Hakan Şakül şunları söyledi: “Yürüttüğümüz program, akciğer kanserinde bir ilaç ve diagnostik test kombinasyonunun ilk kez eşzamanlı FDA onayı aldığı programdır. Pfizer ve Abbott Molecular ortaklığı, Pfizer’in araştırma ve geliştirmeye yönelik Kişiye Özel Tedavi yaklaşımının önemini vurgulamakta ve hastalara ihtiyaç duyulan ilaçları sağlamak için ilaç şirketlerinin diagnostik şirketleriyle nasıl etkili bir ortaklık kurabileceğine örnek oluşturmaktadır.”

AMAÇ DAHA ETKİLİ TEDAVİLER GELİŞTİRMEK

Pfizer Türkiye Klinik Araştırmalar Müdürü Dr. Gökhan Duman ise şöyle konuştu: "Pfizer’in Kişiye Özel Tedavi yaklaşımı, seçilen tedavilerden görülen yararı artırmak ve hastalara daha iyi tedavi sağlamak amacıyla, doğru ilacı doğru hastayla eşleştirmek yönünde Ar-Ge yapmaktır. Amacımız, hastalarda bireysel olarak hastalığın karmaşık yapılarını anlamak ve buna dayanarak daha etkili tedaviler geliştirmektir.

Kişiye özel yaklaşım ile, bir tümörün genetik profilini incelemek için moleküler ve diagnostik teknolojiler kullanarak, hastaları, kişisel olarak onlara en iyi sonuçları sağlayacak, tedavi rejimiyle eşleştirebileceğiz. Süregelen kişiye özel ilaç Ar-Ge çalışmalarının sonucu olarak birçok kanser türü ile savaşta önemli adımlar atmaya devam ediyoruz ve çok da uzun olmayan bir süre sonra kişiye özel tedavilerin hayatımızın bir gerçeği olmasını bekliyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim