• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Türk Doktor geliştirdi Amerika kullanıyor

Türk Doktor geliştirdi Amerika kullanıyor
Boston Üniversitesi'nde görev yapan Türk doktor Yrd. Doç. Dr. Elif Keser ve ekibinin bulduğu yeni tedavi yöntemi ile ortodontik tedavi süreci yarı yarıya düşüyor.


Boston Üniversitesi Ortodonti Bölümü'nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Elif Keser ve ekibinin bulduğu yeni tedavi yöntemi ile yetişkinler, kısa sürede ortodontik tedavi görerek, inci gibi düzgün dişlere sahip olabiliyor. Kendi geliştirdiği Piezo Cerrahisi'ni anlatmak için  Türkiye'ye gelen Dr. Keser; ortodontik tedavi gören hastalarda, tedaviyi hızlandırmak için özel bir cihaz yardımıyla çene kemiğinde belirli alanlarda mikro çatlaklar oluşturduklarını belirtti. Dr. Keser, "Uyguladığımız tedavide diş etinin üzerine, mikro cerrahi aletleriyle ince bir çizik atıyoruz. Piezo aletiyle atılan çizikten kemikte bir kesi oluşturuyoruz. Bu kesinin her hasta için özel olarak belirlenen lokasyonu, bir açısı, belirli bir derinliği yani teknik birtakım kuralları var. Uyguladığımız bu yöntemle kemiğin iyileşme moduna geçmesini sağlıyoruz. Hücresel boyutta meydana gelen değişiklikler kemiğin yapısını geçici olarak etkiliyor ve dişler çok daha hızlı hareket ediyor. Dolayısıyla bu işlem uygulandığında ortodontik tedavi süresi yarı yarıya düşüyor. Normalde 1 yılda bitecek işlemin yeni yöntem sayesinde 6 ayda tamamlanabiliyor" dedi.

ORTHERO GUİDE İLE SIFIR HATA

Dr. Keser, "Uyguladığımız işlem ufak bir kesi oluşturmayı gerektiriyor. O kesiden daha sonra belirli bir frekansta titreşim veriyoruz. Orthero Guide; 3D Analiz ile bu kesinin tam lokasyonunu belirliyor. Orthero Guide; yapılan işlemin daha önce bilgisayarda CT çakıştırmasıyla elde ettiğimiz görüntüyü bize göstererek, sıfır hatayla çalışmamızı sağlıyor" diye konuştu.

Yöntemi  Boston Üniversitesi'nden bir ekiple beraber geliştirdiklerini belirten Keser, "Daha önce literatürde buna benzer yöntemler vardı ancak daha fazla müdahale gerektiriyordu. Dolayısıyla hasta ve hekim açısından hem daha fazla zaman alan hem de riskleri daha büyük bir operasyondu. İlk kez 2009 yılında  Boston Üniversitesi'nde uyguladık ve çalışmayı yayınladık. O tarihten bu yana çok daha yaygın bir şekilde özellikle yetişkin hastalarda uyguluyoruz. Yaptığımız işlem operasyonun, hem hekim hem de hasta için riskleri daha az, daha hızlı ve daha kabul edilebilir bir şekle getirilmesini sağlamak oldu. Piezo Cerrahisi ile ilgili  Amerika'da içinde bulunduğum araştırma projeleri var. Ayrıca  Türkiye ve  Londra'daki hastalarımda da bu yöntemi sıklıkla uyguluyorum" diye konuştu.

ÖZELLİKLE YETİŞKİN HASTALARDA UYGULANIYOR

Bu yöntemin 16 yaş ve üstü yetişkinlerde uygulandığını belirten Dr. Keser, "Dişleri hareket ettirmede zorlandığımız grup yetişkin hastalar olduğundan, Piezo Cerrahisi yetişkin hastaların tedavisinde avantaj sunuyor" dedi.

SADECE 15 DAKİKA SÜRÜYOR!

Dr. Keser, "ORTHERO Guide ile bu işlemi uygulamak yaklaşık 15 dakikamızı alıyor. Hastaya oldukça kısa süreli ve etkili bir yöntem sunuyoruz. İşlem sonrası herhangi bir dikiş atmaya gerek olmuyor. Ağız bakımını iyi yapmak haricinde hastanın dikkat etmesi gereken ekstra bir durum olmuyor. Piezo Cerrahisini şeffaf apareyler ile de kombine edebiliyoruz. Bildiğiniz üzere şeffaf apareyler günümüzde çok popüler ve yetişkinler tarafından da çok ilgi gören bir tedavi şeklidir. Çünkü hasta açısından birçok konforu barındırır. Bir kere görüntü olarak şeffaf olduklarından son derece estetiktir. Ayrıca hızlı sonuç veren, metal diş telleri ile karşılaştırıldığında rahatsızlık vermeyen, istenildiği zaman çıkarılıp-takılabilen ürünlerdir. Piezo Cerrahisi ve şeffaf aparey tedavisi ile hem hızlı hem de estetik bir ortodontik tedavi isteyen yetişkinlerin isteklerine cevap verebiliyoruz" diye konuştu. 

kaynak:sondakika

 

Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim