• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Türk doktorlar Sudan'da 6 bin çocuğu sünnet etti

Türk doktorlar Sudan'da 6 bin çocuğu sünnet etti
Kimse Yok mu Derneği ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) işbirliğinde Sudan'ın 4 farklı şehrine giden Türk hekimler, 4-25 Mayıs tarihleri arasında 2 dakikada bir olmak üzere toplam 6 bin çocuğu sünnet etti.

Kimse Yok mu Derneği ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) işbirliğinde Sudan'ın 4 farklı şehrine giden Türk hekimler, 4-25 Mayıs tarihleri arasında 2 dakikada bir olmak üzere toplam 6 bin çocuğu sünnet etti. 10 bin çocuğun sünnet edilmesinin hedeflendiği projede bir çocuğun sünnet maliyeti 90 TL oldu.

Kimse Yok mu ve Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) işbirliğinde Sudan'ın Hartum, Fendi, Medeni ve Port Sudan şehirlerine giden Türk hekimler, 6 bin çocuğun sünnet operasyonunu gerçekleştirdi. Kimse Yok mu Derneği, TİKA ve Sağlık Bakanlığı'nın destek verdiği toplu sünnet organizasyonları için ESAFED'in daveti üzere Sudan'a giden ekipte 2 doktor ve 12 sağlık memuru olmak üzere 14 kişi yer aldı. Hızlı bir şekilde gerçekleşen sünnet operasyonlarında her iki dakikada bir çocuk sünnet edilmiş oldu. Dört ayrı bölgede 7 günlük ile 18 yaş grubu arasında değişen binlerce çocuğu kansız, ağrısız ve sorunsuz şekilde sünnet eden Türk ekibi, gönüllüler; Sudanlı çocukları sünnet olduktan sonra da yalnız bırakmadı, kendilerine yöresel sünnet kıyafetleri, terlik ve yerel takke ile birlikte çeşitli oyuncaklar hediye etti.

"KÖYLERE GİDİP İNSANLARIN MUTLULUĞUNU GÖRMENİN HUZURUNU YAŞADIK"

Gönüllü sağlık ekibinden Muharrem Yeşilkaya "Günlük 150 ila 325 arasında sünnet yaptık. Bazı yollar tozlu olsa da uzun sürse de köylere gidip insanların mutluluğunu görmenin huzurunu yaşadık. Teklif geldiğinde, bu yörede sünnet şöleni olduğunu öğrendiğimizde tereddüt etmeden katıldık. Sudan'ın 4 farklı bölgesinde tespit edilen çocukları sünnet ettik" diye konuştu.

Bir diğer gönüllü sağlık görevlisi Metin Yalyar Kimse Yok mu ve ESAFED'e teşekkür etti. Balıkesir Devlet Hastanesi'nden geldiğini söyleyen Yalyar; "Sudan'lı Müslüman kardeşlerimizle bir arada olmak ve onlara bir nebze olsun faydamızın dokunması bize gurur veriyor. Böyle bir organizasyonun içinde olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

2011'DE SOMALİDE 650 ÇOCUK SÜNNET SEVİNCİ YAŞAMIŞTI

Somali'de 1 Kasım 2011'de başlatılmış olan projede Kimse Yok mu tarafından açılan polikliniğe başvuran Somalili aileler, çocuklarının sünnet operasyonlarını gerçekleştirmiş, gönüllü doktorlar ve sağlık personelleri tarafından yürütülen projede 650 çocuk sünnet edilmişti. Organizasyonlara katılan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi Somalili çocukları ziyaret etmiş ve mutluluklarına ortak olmuştu.

Kampanya için TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan "Sunnet" yazıp 5777'ye göndererek, 5 TL bağışta bulunulabilir. Hayırseverler 44 44 593 numaralı çağrı merkezinden ve www.kimseyokmu.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim